keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Viime viikon vauhdinmetsästys

Kerroinkin jo, kuinka edellisviikolla juoksu ei oikein tahtonut kulkea ja jalat olivat tukkoiset koko viikon. Koska tuo kyseinen viikko meni penkin alle, odotin tältä seuraavalta vähän parempaa. Jalat olivat kuitenkin yhä aika voimattomat koko viikon, sillä en ollut levännyt kunnolla lainkaan. Vähän kovempiin vauhteihin kuitenkin pääsin jo.Maanantaina pidin lepopäivän, koska sunnuntaina olin juossut tuon vaikean 25 kilometrin pitkiksen. Tiistaina lähdin aamulenkille kokeilemaan reipasta PK-lenkkiä, tavoitteena siis yli 11 km/h vauhti. Tunnin verran jaksoinkin juosta vauhtia 11,43 km/h, mutta vauhdin kanssa oli vähän vaikeuksia. Ei tuntunut ihan yhtä mukavalta kuin normaalisti. "Loppuverkaksi" kävelin puolisen tuntia ihanan lämpimässä säässä ja vedin vielä vartin vatsatreenin auringonpaisteessa.


Keskiviikkona kävin vetämässä vetotreenin, josta jo kirjoittelinkin. En ollutkaan vähään aikaan juossut VK-treeniä, joten teki kyllä hyvää :) Vauhti nyt ei vielä ole ihan sitä, mistä haaveilen, mutta kyllä se tästä!


Torstaina pidin taas lepopäivän ja perjantaiksi suunnittelin tunnin PK- ja VK-treeniä, jossa juoksisin ensin reipasta PK-vauhtia 45 minuuttia ja sitten 15 minuuttia VK-alueella. Jalat olivat kuitenkin taas sen verran voimattomat, että 45 minuutin reippaan PK-vauhdin jälkeen vauhdin lisääminen tuntui mahdottomalta, joten tyydyin juoksemaan koko tunnin reipasta PK-vauhtia. Ei sekään tuntunut yhtään liian helpolta, vaan treeni vedettiin hammasta purren loppuun saakka. Vauhtikestävyys kun jäi uupumaan, niin päätin juosta takapihan rappuset (60 askelmaa) vielä viisi kertaa. Illalla pyöräilin vielä töihin ja takaisin tosi rauhallista vauhtia.Lauantaiksi olin kaavaillut viikon viimeistä treenipäivää sekä pitkistä. Perjantai-iltana kuitenkin pelkäsin jalkojeni olevan superkipeät lauantaina, sillä pyöräilykin tuntui tosi ikävältä reisissä. Päätin, että juoksen sen verran kun jaksan, ja vedän loppuun sitten vielä loikkatreenin voimieni mukaan. Tavoitteena oli kahden tunnin pitkis. Juoksu tuntuikin yllättävän helpolta, joten sain helposti juostua 2 tunnin lenkin alusta loppuun saakka. Vauhdin kanssa en hermoillut, vaan juoksin mukavaa 10,85 km/h (5:32 min/km) vauhtia. Lopuksi kävin vielä puistossa tekemässä puolen tunnin kehonpaino-/ loikkaharjoituksen.


Lauantain melko kovan treenin lopuksi päätin pitää muutaman päivän kunnon lepoa. Niin moni siitä levon tärkeydestä mulle täällä blogin puolellakin muistutti, että otin neuvosta vaarin ja päätin kuunnella kroppaani. Aina välillä pitää muistuttaa itselleen, että ilman lepoa ei tuu kehitystä. Kipeillä jaloilla ei ole järkeä treenata. Nyt palautan kroppani entiseen kuntoonsa, jotta treeni tuntuu taas hyvältä. Tämä viikko menee siis kevyemmissä fiiliksistä, niistä lisää myöhemmin :)


Lauantain treenin jälkeen lähti heti kunnon palauttelu käyntiin

Maanantai:
Lepo

Tiistai:
Reipas PK 60 min, 11,43 km, KS 167, 11,43 km/h, 5:15 min/km
Palautteleva kävely 30 min
Vatsatreeni 15 min
Kävely, 1,5 h

Keskiviikko:
Vetotreeni aikaa vastaan, 44 min, 7,69 km, KS 155, MS 179
Alku- ja loppulämpö 20 min, 3,44 km
Vatsatreeni 10 min

Torstai:
Lepo
Venytty 30 min

Perjantai:
Reipas PK 60 min, 11,41 km, KS 166, 11,41 km/h, 5:16 min/km
Porrasjuoksu x 5, KS 154, MS 166
Pyöräily, n. 1 h 25 min, 20,5 km
Venyttely ja rullailu 1 h

Lauantai:
Pitkä PK 120 min, 21,70 km, 10,85 km/h, 5:32 min/km
Keskivartalo- ja loikkatreeni, 30 min

Sunnuntai:
Lepo
Venyttely 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti