torstai 9. heinäkuuta 2015

Uudet Adidas Adistar Boostit

Jo Australiassa testasin Adidas Adistar Boosteja, joihin rakastuin heti. Ne tuntuivat uskomattoman mukavilta jaloissa, mutta valitettavasti olivat vähän turhan kalliit. Päätin, että joskus tulevaisuudessa vielä ostan ne. Tarvitsinkin jo uusia juoksukenkiä, ja onnekseni Intersportin nettikaupassa oli käynnissä hyvä alennusmyynti! Ja kuinka ollakaan, juurikin nuo kyseiset Adidakset olivat nettikaupassa tarjouksessa alle puoleen hintaan! Alennettu hinta oli vaivaiset 90 € ja värivalikoimastakin löytyi mieluinen violetti, joten kerrankin onnisti :)
Tiistaina kävin testaamassa uusia kenkiäni. Testilenkin tavoitteena oli tunnin kevyehkö vauhtileikittely, mutta kengät tuntuivatkin niin mukavilta, että vauhti vei vaihteeksi mennessään. Lenkki venähti 72 minuutin mittaiseksi pk-treeniksi, johon sisällytin viiden minuutin välein kolmen minuutin vk-osuuden - yhteensä siis 8 osuutta. Matkaa kertyi 13,72 km.

Adidakset tuntuivat ainakin alkuun tosi hyviltä ja uskomattoman pehmeiltä jaloissa. Niiden päällyskangas on ihanaa joustavaa materiaalia, joka saa kengän mukautumaan jalkaan tosi hyvin. Missään vaiheessa kengät eivät hiertäneet tai painaneet lainkaan. Noin puolen tunnin juoksun jälkeen päkijöissäni alkoi kuitenkin kihelmöimään vähän ikävästi. Lenkin päätteeksi päkijöitä nipisteli ja ne tuntuivat hiukan puutuneilta, mutta eivätköhän jalkani vielä totu uudenlaiseen päkijätuntumaan :)Uudet kenkäni tuntuvat ennen kaikkea istuvan täydellisesti jalkoihini. Myös futista pelatessani suosin aina Adidaksen nappiksia, joiden malli oli sopiva leveälle jalalleni. Ehkä siksi myös Adidaksen lenkkarit ovat kuin luodut jaloilleni. Lukemieni arvostelujen mukaan Adidas Adistar Boostit ovat vähän "hitaat" kengät ja sopisivat enemmän pk-harjoitteluun kuin kovaan treeniin. Boost-mallistoon kuuluu myös kevyempiä ja "nopeampia" kenkiä, jotka ovat kyllä ehdottomasti seuraavaksi hankintalistallani - sen verran ihanalta tuo malli jaloissa tuntuu :) Olen nyt juossut ja kävellyt uusilla kengilläni joka päivä tällä viikolla ja hyvältä tuntuu. Lisäksi kengät näyttävät mielestäni tosi kivoilta ja niissä on jopa heijastimet pimeitä syysiltoja varten ;) Ei voi muuta kun tykätä!

Millä kengillä juokset? Onko kengillä vaikutusta juoksuusi? Käytätkö erilaisia kenkiä erilaisissa treeneissä?

8 kommenttia:

 1. Hienot ovat! :) mulla on nyt ekaa kertaa kahdet erilaiset tossut: Adidaksen Adizero Adios Boost kakkoset, jotka on nopeisiin vauhti- ja vetotreeneihin ja kisoihin, sekä tukevammat Addun Supernova Glide seiskat peruslenkeille. Oon ihan rakastunut noihin Adioksiin, ne on kuin sukat jalkaan vetäisi, tosi rullaavat ja kevyet. Nuo Supernovat tuntuukin aavistuksen liian topatuilta tai paksuilta jalkaan, kun on saanut maistaa kevyttä kisakenkää. Olen alkanut harkita vielä noita Boston Boosteja, jotka testiarvion mukaan vois olla myös hyvät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adiokset kuulostavat hei tosi hyviltä!! Just tollaiset kengät mulla on seuraavaksi hankintalistalla eli täytyy ehdottomasti käydä testaamassa :) Nyt oon ihan täysin Adidaksen naisia! Ihan parhaita kenkiä!!!

   Poista
  2. Mä olen myös ihan rakastunut Adidaksiin :) Mulla on ollut niitä jo monta vuotta, mutta ennen juoksin Asicsen Nimbuksilla. Nyt kun kokeilin uusia kenkiä sovittaessani niitäkin, ne tuntui ihan hullun järeiltä! Mutta Adiokset on kaikista parhaat mitä olen jalkaani vetänyt, niissäkin aika hyviä tarjouksia on Intersportissa, kannattaa tsekkailla :)

   Poista
  3. Just itse asiassa kattelin et Intersportista sais noi Adiokset melkeen puoleen hintaan, pistetään harkintaan ;)

   Poista
 2. Kävin juuri tänään ostamassa uudet juoksukengät, koska vanhoilla alkoi olla kilometrit täynnä. Uudet kengät ovat Adidaksen Supernova Glide Boostit ja testilenkin perusteella sopii täydellisesti! Näillä kengillä ajattelin tehdä keskipitkiä ja lyhyitä lenkkejä sekä vauhtilenkkejä, pitkille lenkeille minulla on toiset kengät.
  Minulla on erittäin kapea jalkaterä ja ammattilaiset ovat suositelleet Adidaksen kenkiä minulle niiden kapean lestin takia ja olenkin huomannut merkin kenkien istuvan todella hyvin jalkaani, joten hieman ihmetyttää tuo että ne sopisivat myös leveäjalkaisille :D Mutta malleissa on varmaan eroja ja pehmeät kengät myös muokkautuvat jalkaan hyvin!
  Olen vasta vähän aikaa sitten löytänyt blogisi ja nyt täytyy sanoa, että tykkään kyllä kovasti. Juoksun iloa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet kenkäsi kuulostavat hyviltä, täytyypä käydä testaamassa niitäkin :) Ja siis tämä Adidasten sopivuus leveille jaloille perustuu täysin omiin huomioihini eli ehkä kyseessä on nimenomaan se joustavuus :D Futiskengissä ne ainakin joustavat ihan erilailla kuin esimerkiksi Puman tai Niken nappikset! Ehkä ne siis sopivat monenlaisille jaloille, aika hassua :)

   Kiva kuulla, että olet löytänyt tänne ja tykkäät, tervetuloa! Kiitos ja sitä samaa sinulle :)

   Poista
 3. Minulla oli myös alussa noilla kengillä sitä puutumisen tunnetta. Luulen, että minulla se johtui siitä, että kun se päällinen on niin pehmyt, niin nauhat yrittää laittaa tavallista tiukemmalle. Kun jalat sitten juostessa vähän turpoavat, on ne ehkä olleet liian tiukalla. Nyt en enää vedä nauhoja niin tiukalle ja puutumistakaan ei ole enää ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuo puutumisen tunne onneksi on jo viime lenkeillä kadonnut - ehkä oon huomaamattani laittanut nauhat sitten löysemmälle. Hyvä huomio joka tapauksessa :) Ja jalka myös tottuu uuteen kenkään aika nopeasti, onneksi.

   Poista