tiistai 3. helmikuuta 2015

Vauhtisammakon aloitusluennolla!

Oonkin ehkä jo aiemmin maininnut, että ilmoittauduin kevääksi Vauhtisammakon juoksukouluun, joka viimein löysi syksyllä tiensä Turusta Helsinkiin. Oon lukenut paljon hyviä kokemuksia Vauhtisammakosta, joten olihan sinne pakko päästä! Kerron nyt ihan vaan pikafiiliksiä tämän päivän starttiluennon jälkeen.

Tänään oli tosiaan juoksukoulun aloitusluento, jossa käytiin lyhyesti läpi mm. juoksutekniikkaa, juoksuvarusteita, harjoittelua ja yleisiä käytännön asioita. Luennolla tajusin olevani juoksun suhteen vielä ihan keltanokka - esim. oikeaoppista juoksuasentoa ei ole kukaan mulle ikinä opettanut. Uskon siis saavani juoksukoulusta paljon irti ja kehittyväni sen aikana :) Lisäksi saan siitä varmasti lisämotivaatiota ja vinkkejä monipuolisempaan ja tehokkaampaan treenaamiseen - uusia juoksukavereita unohtamatta! Niitä kun mulla ei täällä PK-seudulla juuri vielä oo.

Vauhtisammakon juoksukoululaiset on jaettu kahteen ryhmään: aloittelijat ja kuntoilijat, johon itse kuulun. Kummallakin ryhmällä on kerran viikossa omat juoksutreeninsä, jonka lisäksi jokainen saa kotiläksyksi kaksi treeniä viikossa toteutettavaksi omalla ajallaan. Ekan viikon omatoimiset treenit ovat 10x2 min intervallitreeni ja 1 h 15 min kevyt lenkki. Saan nämä aika hyvin sopimaan loppuviikon treeniohjelmaani, sillä en ole vielä vetänyt viikon MK-treeniä.

Monille kaikki ekan luennon asiat olivat varmasti vanhan kertausta, mutta itse sain siitä kyllä yllättävän paljon irti. Erityisesti eritasoisten treenien, lepopäivien ja palautumisen vaikutukset kehittymiseen kolahtivat. Tuli mieleen se viime viikon surkea pitkis, johon lähdin kroppa vielä edellisestä treenistä aivan jumissa..... Vaikka nää asiat sinänsä on mulle tuttuja, niin ammattilaisen suusta kuultuna ne vasta kunnolla uppoavat paksuun kallooni :D

Innolla odotan ensi viikolla alkavia yhteistreenejä, mutta myös "kotiläksyjen" tekemistä - jee! Motivaatio nousussa jälleen :)Loppuun vielä eräästä luentodiasta poimittu tärkeä muistutus: "Joskus vähemmän on enemmän ja tehokkaampaa. Kun treenaat, treenaa kunnolla ja monipuolisesti, kun lepäät, lepää kunnolla!!!" :)

2 kommenttia:

  1. Mäkin muistan mun avausluennon Vauhtisammakoilla. Paljon tuli uutta asiaa mullekin siellä. Kivoja treenejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon uutta asiaa tosiaan, ja varmasti hyödyllistä! Kiitos sitä samaa sulle :)

      Poista