perjantai 13. helmikuuta 2015

Täydellinen pitkis

Tänään tulin Saloon viettämään pitkää viikonloppua. Päätin juosta viikon pitkiksen täällä, sillä on hyvä vaihdella pitkiksen juoksumaisemia silloin tällöin. Juoksinkin ympäri Saloa ja Halikkoa - yllättävän pitkään! Juoksinpa nimittäin pisimmän pitkikseni sitten lokakuisen maratonini!

Kotikulmilla oli taas niin kiva juoksennella!

Tavoitteena oli kolmen tunnin lenkki, mutta epäilin kovasti jalkojeni kestävyyttä. Epäilykseni osoittautuivat täysin turhiksi. Askel tuntui ensimmäisen tunnin ajan uskomattoman kevyeltä, senkin jälkeen vielä mukavalta. Viimeinen puoli tuntia tuntui jaloissa jo vähän ikävältä (etenkin kun se oli kokonaan ylämäkeen), mutta lenkin kestoksi tuli kuin tulikin se 3 tuntia ja matkaksi 31,03 km. Tuntivauhti oli siis 10,34 km/h ja tahti 5:48 min/km. Ekan tunnin ajan jalka nousi niin kevyesti, että vauhtikin olisi helposti noussut 11 km/h asti, mutta kolmen tunnin urakkaa ajatellin pidin sen aisoissa.
Hyvän lenkin tunnistaa siitä, että aika kuluu huomaamatta eikä juoksua tarvitse sen kummemmin miettiä. Sykemittarin kelloa tai matkamittaria ei tarvitse vilkuilla ja kun siihen silloin tällöin vilkaisee, yllättyy ajan vierähdettyäkin nopeammin mitä on ajatellut. Juuri näin mun lenkkini sujui tänään. Eka tunti ainakin hurahti tuossa tuokiossa :) Olin niin juoksuflowssa etten edes muistanut, mistä olin juossut tai mitä musiikkia olin kuunnellut. Kevyt fiilis näkyy myös sykkeissä: keskisykkeeni lenkiltä oli 143 ja maksimikin vain 157.


Lenkkisään ainut miinus on jälleen kerran nää jäiset tienpinnat. Kevät, tuu jo!

Yksi syy helppoon juoksuun saattaa löytyä uusista kompressiotrikoistani - niin uskomattomalta kuin se kuulostaakaan. Pidin niitä jalassa keskiviikkoillan ja torstain palauttelevalla lenkillä jalat olivat kevyet ja täysin palautuneet, vaikka vedin keskiviikkona aika kovan treenin. Ei noita 2XU:n uusia pöksyjä ihan turhaan ylistetä! Ne todella toimivat. Nytkin lihakset olivat lenkin alusta asti lämpimät ja virkeät. Juoksukoulussa sanottiin, että kompressiovaatteisiin hurahtaneet eivät halua enää palata vanhojen juoksukamojensa käyttöön, nyt ymmärrän syyn. Taikapökät! ;)


Ah niin uskomattomat kompressiotrikoot!!!

Pääsin myös testaamaan uutta juomapulloilla varustettua juoksuvyötäni, joka osoittautui tosi käteväksi. Pari pulloa täytin vedellä ja pariin tein urheilujuomasekoitusta Four Sigma Foodsin jauheesta (Punnitse ja säästä), joka ei sisällä lainkaan lisäaineita. Aattelin sen ehkä sopivan herkälle mahalleni. Yllättävän hyvin se toimikin :) Maku oli tosin melko kitkerä, mutta eipä sen niin väliä.Lisäksi mukava juoksusää (muutaman asteen plussalla, melko tyyntä ja lopussa pientä tihkua) tehosti kivaa lenkkiäni. Näillä eväillä onnistui siis jollei ihan paras niin ainakin mahtavin pitkis pitkään aikaan! Se jääköön pisimmäkseni ennen maaliskuun koitosta.

Lenkin jälkeen maistui aikainen ystävänpäiväillallinen parhaan kaverini kanssa. Splizzerian Zalaatti oli kyllä superhyvää! Voin ylpeänä kertoa, että Suomen eka Splizzeria perustettiin nimenomaan Saloon ;) Nyt vasta kävin maistamassa ja nam, suosittelen kyllä kaikille!

Mikä tekee sinun pitkiksestäsi täydellisen? :)

2 kommenttia:

  1. Mäkin haluaisin Halikkoon lenkille! Tai edes jonnekin.. :D Oon nyt pari viikkoa ollut enemmän tai vähemmän flunssassa, enkä ole yhtään päässyt juoksemaan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halikossa on tosi kivoja lenkkimaisemia! :) Voi ei, koita parantua pian! Pikku sairastelun jälkeen on ihana treenata taas :)

      Poista