tiistai 17. helmikuuta 2015

Kohti Barcelonan maratonia: viikko 5/9Viides treeniviikko takana - ja ihan huippuviikko se olikin!!! Pidemmittä puheitta otetaan heti alkuun katsaus viikon treenisaldoon:

Maanantai:

Lepo

Tiistai:

Vauhtisammakon yhteistreenit: juoksua, mäkijuoksua, tekniikkaa, 60 min, 6,7 km

Keskiviikko:

Vauhtisammakon omatoimitreeni: Keskikova intervalli 10 x 2 min + 2 min palauttelut välissä + 4 x 1 min kova juoksu + 1 min palauttelut välissä, 48 min, 8,32 km, KS 156, MS 172, 10,40 km/h, 5:47 min/km
Alku- ja loppulämpö 20 min, 3,19 km, KS 135, MS 150, 9,57 km/h, 6:16 min/km

Torstai:

Kevyt aamulenkki 45 min, 7,75 km, KS 137, MS 149, 10,33 km/h, 5:49 min/km
Lihaskuntotreeni 30 min

Perjantai:

Pitkä PK 180 min, 31,03 km, KS 143, MS 157, 10,34 km/h, 5:48 min/km

Lauantai:

Vauhtisammakon omatoimitreeni: Pitkä kevyt 88 min, 14,82 km, KS 133, MS 149, 10,10 km/h, 5:58 min/km

Sunnuntai:

PK-VK-yhdistelmätreeni: PK 30 min, 5,28 km, KS 144, MS 163, 10,56 km/h, 5:41 min/km
VK 30 min, 6,01 km, KS 165, MS 172, 12,02 km/h, 4:59 min/km
Palauttelu 10 min, 1,66 km, KS 145, MS 164, 9,96 km/h, 6:02 min/km
Kuntosali 1 h
Vesijuoksu 30 min

Yhteensä jopa 85 km juoksua!

Viidennellä treeniviikolla tuli juostua suunniteltua enemmän. Syynä tähän lähinnä niin hyviltä tuntuneet, palautuneet jalat! Kropassa riitti hyvin energiaa noin suuriin kilometrimääriin. Aiemmille viikoille tyypilliset totaaliset lepopäivät jäivät tällä viikolla vähiin, sillä lepopäivinäkin tuntui hyvältä juosta kevyt palauttelulenkki - edelleen kiitän tästä ainakin osittain ihania 2XU-kompressiotrikoita! Jalkojen kunto oli yksinkertaisesti vihdoinkin sillä tasolla, mihin se syksyllä ylsi. Niinpä vaihdoin viikon spinninkin juoksuun, joka on maratontreenin kannalta tarkoituksenmukaisempi treeni.Loppuviikon treeneissä fiilis oli ihan superhyvä ja tuntemus jaloissa kevyt ja mukava. Perjantain pitkiksestä kirjoittelinkin jo. Lauantaina juoksin Vauhtisammakon omatoimitreenin, pitkän kevyen lenkin, osittain joukkuekaverini Ilonan kanssa. En edes muista, milloin oon viimeksi käynyt jonkun kanssa juoksemassa! Oli kyllä huippua, ja vauhtikin pysyi juuri sopivana :)
Juoksusään ainut miinus on edelleen kovin liukkaat tiet. Sula jo jää!!!

Laskiaissunnuntai oli ainakin Salossa uskomattoman kaunis aurinkoinen pakkaspäivä. Sää ja vahva tunne kropassa houkutteli pitämään kunnon liikuntapäivän. Niinpä teinkin alkuun perinteisen PK-VK-yhdistelmätreenini, josta ekat 45 minuuttia juoksin Matiaksen kanssa (toimi hyvin jäniksenä ja piti itselleni sopivan kovaa juoksuvauhtia yllä :)). VK-osuuden vikan vartin ja loppulämmöt juoksin yksin. Juoksutreenin jälkeen suuntasimme tunniksi uimahallin punttikselle ja sieltä vielä puolen tunnin palauttelevalle vesijuoksulle. Loppuun uskaltauduin pulahtamaan vielä jopa kylmäaltaassa, haha! Kovien löylyjen, hyvän ruuan, pienen iltakävelyn ja Liinun pohjehieronnan jälkeen uni maistui paremmalta kuin pitkään aikaan. Ihan täydellinen sunnuntai! :)

Viime viikko jää kyllä kovimmaksi treeniviikoksi ennen maratonia. Juoksin paljon ja hyvin erilaisia treenejä. Hymy nousee huulille, kun tätä treeniviikkoa vertaa parin viikon takaiseen, jolloin treenaaminen tuntui ajoittain pakkopullalta ja jalka ei noussut sitten millään. Treenifiilis tosiaankin vaihtelee täysin viikon mukaan! Nyt kaikki tuntui hyvältä, joten otin viikosta kaiken irti.


Viime viikolla sai nauttia upeista auringonlaskuista useaankin otteeseen!

Tällä kuudennella treeniviikolla treenaamisessa tapahtuu väkisinkin aikamoinen notkahdus. Palauttelevat treeniviikot pitäisi aloittaa kolme viikkoa ennen maratonia, mutta itse joudun aloittaa ne tällä kertaa jo viikkoa aikaisemmin. Huomenna (keskiviikkona) menen käymään Pajulahdessa, jossa urheiluneuvojaksi opiskeleva kaverini Anni teettää mulle vähän testejä - mm. cooperin!!! - ja laatii niiden pohjalta mulle juoksemista tukevan kuntosaliohjelman. Se tulee kyllä todellakin tarpeeseen, sillä nykyään teen salilla vähän mitä sattuu ilman sen kummempaa tarkoitusta :D Kerron testeistä ja ohjelmasta lisää myöhemmin, mutta tuo cooper, joka on siis elämäni eka laatuaan, vaati kevyen aloituksen tälle treeniviikolle - en meinaan halua juosta sitä tukkoisilla jaloilla. Jätin siis myös juoksukoulun viikon yhteistreenit väliin. Perjantaina lähden taas opettajaopiskelijoiden jokavuotisiin koko viikonlopun kestäviin bileisiin Turkuun: SOOL:n Talvipäiville! Viikonloppunakaan ei tuu siis treenattua. Kunnon treenipäiviä tälle viikolle mahtuu siis oikeastaan vaan kaksi: huominen ja torstai. Eipä sen väliä - kuukausi on ihan hyvä aika palautella kroppaa ja valmistautua suureen koitokseen :)

Kevyt treeniviikko siis tiedossa, mutta tekee hyvää välillä unohtaa juokseminen hetkeksi ja keskittyä hauskanpitoon. Kivaa viikkoa teille! :)

2 kommenttia:

  1. Huh huh melkoinen treeniviikko sulla takana!! Ei varmaan kevyempi viikko tee yhtään pahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tosiaan, oikeestaan aika kiva päästä ottamaan välillä vähän rennommin!

      Poista