sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Suunnittelua - kyllä kiitos!

Olen aina rakastanut suunnittelua, aikatauluttamista ja tilastointia. Näiden asioiden perusteella kuvailisinkin itseäni hyvin järjestelmälliseksi tyypiksi (vaikkei se esim. siisteydessä samalla tavalla näykään, heh heh). Kalenterini on bookattu aina täyteen ohjelmaa jo monen viikon päähän - tykkään tehdä pitkän aikavälin suunnitelmia ja olen kai melko tavoitesuuntautunut. Yleisesti ottaen nautin ohjelmantäyteisestä kalenterista, joskin stressin iskiessä on syytä katsoa peiliin, kun on mennyt väkisin ahmimaan yhtä sun toista aktiviteettia täyttämään kalenterin jokaista tyhjää koloa.

Joka tapauksessa, olen jo alkanut laskea päiviä tulevaan Barcelonan maratoniin (niitähän on jäljellä 63 ;)), ja sormeni ovat syyhynneet treeniohjelman laatimisesta jo monta päivää. Nyt sitten päätin muotoilla jonkinlaisen alustavan parin kuukauden sekä tarkemman ekan treeniviikon suunnitelman.

Treeniviikot muodostan suunnilleen syksyllä käyttämääni tuttua kaavaa noudattaen (miksi vaihtaa jotain toimivaa!):

- 1 pitkä (90-> min) lenkki
- 1-2 VK/MK-treeniä
- 1-2 PK-treeniä (45-90 min)
- 1 kevyt lenkki
- väh. 1 lihaskuntoharjoitus

Muutoksena syksyn treeniohjelmaan haluan tällä kertaa panostaa VK- ja MK-treeniin: haluan vetää vähintään kerran viikossa mäki- tai vetotreenin ja mielellään sen lisäksi esim. tasavauhtisen VK-lenkin. VK/MK-treenin saatan toteuttaa myös intervalli-spinninä. Myös lihaskuntoon haluan kiinnittää enemmän huomiota. Tasmaniassa hoidin lihaskunnon omatoimisella kuntopiirillä, mutta nyt haluan käydä joko salilla tai bodypumpissa, jotta lihaskuntoharjoitteet olisivat vähän monipuolisempia ja tehokkaampia. Nämä painotukset ovat pois syksyni PK-lenkkikiintiöstä (juoksin useita yli tunnin mittaisia PK-lenkkejä viikossa ja kilometrejä kertyi huimasti), mutta uskon näiden muutosten olevan järkeviä. Tai jos eivät ole niin ei haittaa! Ei treenaamista saa ottaa liian vakavasti: kiva päästä testaamaan vähän uudenlaista ohjelmaa :)

Ja ainiin! Ilmoittauduin tuossa syksyllä myös Vauhtisammakon juoksukouluun, joka alkaa helmikuun alussa. Täytyy toki pitää treeniohjelma juoksukoulun takia vähän avoinna ja katsoa, millaisia kotiläksyjä ja treenejä sitä kautta tulee tehtyä! Saan varmasti monipuolisuutta treenaamiseeni sitäkin kautta :)

Ekalle viikolle olin kuitenkin suunnitellut jotain seuraavanlaista, saa nyt nähdä, kuinka toteutuu:

- 1 VK-treeni (Unisportin intervalli-spinning)
- 1 pitkä lenkki
- 1-2 PK-treeniä
- 1 kevyt lenkki
- 1 MK-treeni (rappuset)
- 1 salitreeni

Näiden toteutumiseen toki vaikuttaa esimerkiksi luentoni, joiden aikataulusta en ole vielä ihan kartalla, mutta eiköhän kaikki selviä huomenna, kun opiskelu taas alkaa. On joka tapauksessa ihanaa päästä taas treenaamaan!Tänään kävin tunnin kevyellä nautiskelulenkillä tuolla talven ihmemaassa - oli muuten tosi kaunista :) Vähän nuo liukkaat tienpinnat vaan saattavat haitata vauhdikkaampia lenkkejä (niitä nastakenkiä kun en ole vieläkään saanut ostettua!), mutta ei hätää: Helsinkiin luvassa plussa-asteita jo parin päivän päästä. Tervetuloa loskasäät, blaah. Nautitaan nyt lumesta kun vielä voidaan. Jos hanget suostuvat pysymään maassa ensi viikonlopun Salo-visiittiini saakka, lupaan mennä pikku hiihtoretkelle kotiseutumaisemiini. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti