sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kohti Barcelonan maratonia: viikko 1/9

Eka kunnon treeniviikko piiitkään aikaan takana: aika tehdä pieni treeniviikkokatsaus!
Alustavassa treeniohjelmassani siis suunnittelin vetäväni 1-2 PK-lenkkiä, 1-2 kevyttä palauttelulenkkiä, yhden pitkän lenkin, pari MK- tai VK-treeniä sekä vähintään yhden lihaskuntotreenin. Erona syksyn treenaamiseen halusin panostaa erityisesti MK- ja VK-treenien lisäämiseen tasavauhtisten PK-lenkkien sijaan. Katsotaas, kuinka onnistuin ekalla treeniviikolla:

Maanantai:
Alkulämpönä spinniin: Crosstrainer 20 min + kuntopyörä 10 min
MK-treeni: Intervallispinni 55 min, KS 151, MS 175
Venyttely + putkirullaus 40 min

Tiistai:
PK 60 min, 10,36 km, KS 155, MS 168, 10,36 km/h, 5:48 min/km

Keskiviikko:
Lepo

Torstai:
Aamutreeni: PK 45 min, 8,03 km, KS 153, MS 166, 10,71 km/h, 5:36 min/km
Iltatreeni: Pitkä PK 110 min, 19,56 km, KS 148, MS 162, 10,67 km/h, 5:37 min/km

Perjantai:
Lepo

Lauantai:
PK 45 min, 8,19 km, KS 151, MS 164, 10,92 km/h, 5:30 min/km
MK 10 min: 6 x mäkivedot + palautellen alas (1,1 km), KS 149, MS 171
Kevyt palauttelulenkki 10 min, 1,6 km
Kuntosali 40 min
Vesijuoksu 20 min
Reipas tunnin kävelylenkki
Venyttelyt 40 min

Sunnuntai:
Reipas reilun tunnin kävelylenkki
Kevyt palautteleva PK 60 min, 9,97 km, 9,97 km/h, 6:01 min/km

Viikon kilometrisaaliina n. 59 km. Tosin niiden laskeminen ei ole tarkoituksenmukaista tai kerro sinänsä mitään treeniviikosta nyt, kun treeniohjelmaani kuuluu muutakin kuin pelkkiä PK-lenkkejä.


Lumi ja jää eivät ole haitanneet menoa!


Fiilikset ekan treeniviikon jälkeen ovat motivoituneet ja innostuneet. Oli mahtavaa päästä treenaamaan tavoitteellisesti pitkän tauon jälkeen! Juoksusääkin oli ihan mukava: lämpöasteet siinä nollan tuntumassa ja jäiset ja lumiset jalkakäytävätkin yllättävän hyvin hiekotettu tai aurattu. Jotenkin nyt, kun ei ole taas pitkään aikaan juossut Suomessa kotiseudullaan, jo pelkkä maisema ja ympäristö motivoi lähtemään lenkille! Töitä mulla riittää monenkin osa-alueen suhteen: kunto ja juoksuvauhti ovat laskeneet selvästi, mutta kasvavat varmasti taas nopeasti vankan peruskunnon päälle. Lihaskuntoni on puolen vuoden sali-, jalkapallo- ja ryhmäliikuntatauon jälkeen surkea: treenaamiseni kun on ollut lähinnä pelkkää juoksemista. Kyllä se lihaskuntokin sieltä saadaan vielä nousemaan!


Oli kivaa juosta taas kotimaisemissa

Juoksu tuntui kulkevan tällä viikolla ihan hyvin, ja uskon, että juoksuvauhtini alkaa taas nousta tuosta pikkuhiljaa. Vedin kaksi MK-treeniä: toisen intervallispinnin ja toisen mäkijuoksun muodossa. Molemmissa sai kyllä sykkeen hinattua mukavasti ylös ja jalat hapoille. Intervallispinni oli ehkä enemmän VK-treeni pitkäkestoisuutensa vuoksi (en välttämättä vetänyt intervalliosuuksia niin täysillä, kun tiesin, että pitää jaksaa 55 minuuttia), enkä muutenkaan ole ihan täysin varma, ajaako se samaa asiaa juostun MK- tai VK-treenin kanssa. Mitä mieltä ootte, onko muista lajeista, kuten spinnistä, korvaamaan juoksua maratonitreeniä ajatellen?Aamulenkki + iso brunssi = paras tapa aloittaa päivä!

Aikatauluni kuluneella viikolla oli tosi vaihteleva: oli päiviä, jolloin vietin koulussa 6-8 tuntia, ja toisaalta päiviä, jotka olivat yhtä luentoa lukuun ottamatta täysin tyhjiä. Siksi päätinkin panostaa yhtenä päivänä treenaamiseen toden teolla ja toisena päivänä taas levätä täysin: esimerkiksi torstaina vedin sekä aamu- että iltatreenin keskiviikon ja perjantain ollessa koulu- ja työkiireiden takia lepopäiviä. Kuten tuossa viime postauksessani kerroinkin, tykkään treenata kerralla pitkään ja kovaa - antaa kaikkeni, ja sen jälkeen rentoutua kunnolla. Tämä rytmi tuntuu itselleni sopivammalta kuin tasainen treenaaminen, jolloin kaikki treenipäivät kulkevat samaan tahtiin. Nyt kuitenkin testasin tällaista ratkaisua vasta ekaa kertaa, ja se tuntuu kieltämättä toimivan! Tulevat viikkonikin näyttävät samanlaisilta, joten aion todennäköisesti käyttää tätä treenimuotoa ainakin seuraavallakin viikolla :)

Ensi viikosta suunnittelin suunnilleen samanlaista kuin tästä ensimmäisestä treeniviikosta. Salin kuitenkin korvaan (/ lisään sen oheen) bodypumpilla, ja intervallispinnin mahdollisesti jonkinlaisella VK-treenillä. Katsotaan, mitä keksin. Tää eka treeniviikko tuntui ainakin juuri sopivalta ja tosi kivalta. Seuraavaa odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti