keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Tästä se lähtee!

Moikka moi!

En ole ikinä ollut innostunut blogien lukemisesta. Yritin kuitenkin tässä eräänä päivänä etsiskellä hyvää juoksublogia, josta saisin motivaatiota ja vinkkejä omaan treenaamiseen. En löytänyt itselleni sopivaa. Siispä aloin kypsytellä päässäni ajatusta oman blogin kirjoittamisesta. Blogin avulla saisin lähinnä seurattua omaa etenemistäni, mutta samalla ehkä myös jaettua uusia vinkkejä suuntaan jos toiseen, kuulostaa hyvältä!

Olen siis 23-vuotias Helsingissä asusteleva luokanopettajaopiskelija. Urheilu on aina ollut iso osa elämääni - lähinnä jalkapallon muodossa. 1,5 vuotta sitten aloitin pienimuotoisen lenkkeilyn. Aluksi aikomuksenani oli pudottaa muutama liikakilo, mutta juoksu vei mennessään, ja vähitellen siitä tulikin aktiivinen ja tavoitteellinen harrastus. Hyvin nopeasti treenaamisen tavoitteeksi muodostuikin laihtumisen sijaan kunnon kehittäminen ja juoksuaskeleen keveneminen, ja kilot karisivat treenaamisen ohella kuin itsestään. Juoksusta tuli minulle tapa rentoutua sekä unohtaa stressi ja murheet. Mitä kovempaa jaksoin juosta, sitä enemmän nautin!

Olen osallistunut kaksi kertaa juoksukilpailuihin: Paavo Nurmi maratonissa viime kesäkuussa juoksin 10 km aikaan 46:01 ja Runner's Twilightissa taittui puolimaraton aikaan 1:45:42. Nyt tavoitteenani on juosta maraton Kööpenhaminassa 18.5. Tavoitteenani tällä hetkellä on alle neljän tunnin aika, joka kuitenkin saattaa vielä tarkentua näiden kymmenen viikon aikana.

Maratoniini on aikaa tällä hetkellä vajaat 10 viikkoa. Laadin vastikään itselleni treeniohjelman, jonka etenemistä haluaisin seurata blogini avulla. Lisäksi tavoitteenani olisi kiinnittää huomiota maratonitreeniä tukevaan ravintoon. Ravinnon merkitys kestävyysjuoksussa on kuitenkin huomattava. Tällä hetkellä ravinnossani olisi paljonkin parantamisen varaa: tarkoituksena olisi lisätä ruokavaliooni kunnollista peruskotiruokaa (erityisesti hiilareita ja PASTAA!!) ja vähentää herkkuja, joiden vaikutuksen lenkkivauhtiini olenkin oppinut kantapään kautta.

Saa nähdä, millaiseen suuntaan tää kirjoittaminen tästä lähtee! Motivaatio ainakin on kohdillaan nyt :)


5 kommenttia:

 1. Hyvä Katju! Oikee hyvää vaihteluu noil tuhansil massablogeil mitä netti on nykyää enemmän ku pullollaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lini!! Just se täs ois tarkoituksena, vähä jotain erilaista :)

   Poista
 2. Jes, hyvä! Alotin itsekkin juuri juoksun, kerro vinkkejä miten sait painon putoamaan niin nopeasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla! Annan mielelläni vinkkejä :) Juoksu itsessään on mun mielestä ylivoimaisesti tehokkain tapa pudottaa painoa. Ainut este siinä matkalla voi olla motivaation puute. Kun vaan pääsee alkuun ja sen vaiheen yli, missä juoksu tuntuu tuskalta, alkaa oikeesti nauttia siitä. Kun löytää sen koukun, mikä innostaa lähtemään lenkkipolulle, niin ylimääränen painokin putoaa kuin itsestään :)

   Poista
  2. Niin ja vielä sen verran, että pelkkä laihduttaminen motiivina ei mun kokemusten mukaan riitä pitkälle. Juoksemisenkin taustalla pitäis olla joku isompi motivaatio: hyvinvointi, vahvuus, kestävyys tms :)

   Poista