perjantai 14. maaliskuuta 2014

Puhtia päivään aamulenkillä!
Se tunne, kun herätyskello pärähtää soimaan korvan vieressä klo 07.00, vaikka voisit nukkua vielä kolme tuntia ja silti ehtiä kouluun. Tekisikö mieli jäädä peiton alle jatkamaan unia? Ei huvittaisi kiskoa lenkkivaatteita ylle ja raahautua ulos?
Tuttu tunne. Itsekään en ollut kovin motivoitunut tänä aamuna, mutta sitten avasin verhot ja WOU mikä aurinko sieltä mua tervehti! Se antaa kummasti energiaa pitkän talven jälkeen - ei väsytäkään enää yhtään niin paljon!

Luin vastikään helmikuun Fit-lehdestä jutun aamulenkkeilyn mahdollisuuksista. Jutun mukaan tyhjällä mahalla tehdyn aamulenkin tehokkuus rasvanpolton kannalta on käytännössä mitätön verrattuna muuna vuorokaudenaikana tehtyyn lenkkiin, jolloin kroppa on paremmassa iskussa. Minulle tämä väitetty tehokkaampi rasvanpoltto ei ole ikinä ollut motiivi lähteä aamulenkille, vaikka niitä paljon teenkin. Aamulenkissä kiehtoo se fiilis, jonka se saa aikaan sekä kehossa että mielessä. Tehokkaan kuntotreenin tekeminen heti aamusta ei ainakaan omalla kohdallani toimi, sillä kroppa on vielä unessa ja heikko - etenkin, kun kunnon aamupalan syöminen juuri ennen lenkkiä ei ole mahdollista. Aamulenkin tarkoituksena onkin kropan herättäminen tulevaan päivään. Lenkin jälkeen mielikin on virkeä, ja se antaa kummasti puhtia ja energiaa koko päiväksi.Tänä aamuna lenkille lähteminen tosiaan tuntui ton ilman takia ihan loistavalta. Onneksi ohjelmassa oli vain palautteleva treeni, sillä jalat oli tosi unessa ja väsyneet vielä eilisestä treenistä. Lisäksi kevyesti hölkkäillen pystyy keskittymään paremmin lenkkimaisemiin ja upeaan säähän :) Täältä Kannelmäen, Haagan, Pirkkolan ja Lassilan seuduilta löytyy ihania lenkkipolkuja - ja niitä on paljon. Välillä ihan unohtaa olevansa Kehä ykkösen tuntumassa. Lenkki näissä maisemissa auttaa tämmöstä maalaistyttöä ainakin koti-ikävän iskiessä :)


Polkuja on täällä niin paljon, et aina löytää vähän uusia paikkoja ja reittejä. Tänään ajauduin sattumalta Haagan Alppiruusupuistoon. Ihme, etten oo ennen päätynyt sinne juoksemaan, mutta päätyy ihan mun lempipaikkoihin tän aamun jälkeen. Ihania pitkospuita ja luontoa :) Kesällä varmaan vielä kauniimpaa!


Kevyt PK-aamulenkki oli tänään 50 minuutin pituinen ja kilometrejä kertyi 8,65. Keskivauhti oli 10,37 km/h ja keskisyke pysyi mukavan alhaalla, 144. Maksimisykekin oli vain 155. Loistava fiilis. Nyt jaksaa taas ehkä painaa läpi koulupäivän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti