sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Puuduttavat korvaavat treenit!

Hellurei!


Nyt on sitten yritetty korvata sitä juoksutreeniä yhdellä jos toisella tavalla. Huonot uutiset: mikään muu harjoitus ei tunnu vastaavan juoksutreeniä lähimainkaan. Hyvät uutiset: polvi ei ole enää ihan niin kipeä kuin alkuviikosta! JEE!Lepotauko tuli ajankäytöllisistä syistä sopivaan kohtaan. Alkuviikosta meinasin lähteä lenkille vaikka väkisin, mutta loppuviikon kiireet onneksi saivat minut pysymään paikoillani - lenkille lähteminen ei olisi töiden ja koulujuttujen takia ollut edes mahdollista! Tämä viikko jäikin siis kaiken liikunnan suhteen vähän hiljaisemmaksi.Pyörä + crosstrainer korvaavina treeneinä


Koitin silti korvata juoksuohjelmani treenit parhaani mukaan ja saada edes jotain aikaiseksi. Torstaina kaivoinkin fillarin esiin pyörävarastosta ja polkaisin Kumpulan unisportille treenaamaan crosstrainerilla. Crosstrainertreeni ei nyt varsinaisesti korvaa juoksutreeniä sekään, mutta saa siinäkin sykkeet nousemaan mukavasti. 40 minuutin crosstrainertreenin jälkeen raahauduin bodypump-tunnille. Olen keskittynyt viime aikoina treenaamisessani lähinnä juoksemiseen ja muuhun pitkäkestoiseen, kuntoa kasvattavaan liikuntaan. Lihaskuntoharjoittelu on jäänyt vähäiseksi (en koe sitä niin elintärkeäksi juoksemista ajatellen), ja sen kyllä huomaa! Parin kuukauden tauon jälkeen tuntui, kuin ei olisi bodypump-tunnilla ikinä ollutkaan, ja painot olivat sen mukaiset! Silti olemattomat lihakseni kiittivät seuraavana aamuna. Bodypumpin avulla saa kyllä kivasti tietoa siitä, mitkä lihakset ja lihasryhmät ovat hyvässä ja mitkä vähän heikommassa kunnossa. Itse teen esimerkiksi kyykyt kohtalaisen isoilla painoilla (jalkalihaksia löytyy), mutta kaikki käsilihasosiot menevät pienimmillä mahdollisilla painoilla. Täytynee harkita niidenkin aktiivisempaa treenaamista :)
Huhhuh, pienimmillä painoilla mentiin!

Työntäyteinen viikonloppuViikonlopuksi suuntasin taas Saloon ja töihin totta kai. Niitä riittikin sitten ylitöineen perjantaiksi, lauantaiksi ja sunnuntaiksi. Paljon muuta ei sitten ehtinyt tekemäänkään, mutta kuten aiemmin totesin, polveni parantumisen kannalta se oli kai hyväkin juttu. Tänään menin kuitenkin ennen iltavuoron alkua äitini seuraksi Salon uimahalliin. Olen todella huono käymään salilla, mutta Salon uimahallin kuntosali on yksi niistä harvoista, joissa käyn ja jopa treenaan erilaisilla lihaskuntolaitteilla. Uimahallin sali on minulle tuttu ja turvallinen - viihtyisä, halpa, sopivan kokoinen ja ainakin omiin tarpeisiini vastaava. Nyt olin ensin salilla 45 minuuttia, minkä jälkeen kävin uimassa.

Tykkäisin varmaan salitreenaamisesta enemmän, jos minulla olisi jokin ohjelma, jota noudattaa. Se tuntuisi myös varmastikin hyödyllisemmältä: nyt vain poukkoilen salilla sinne tänne ja teen milloin mitäkin. En tykkää käydä salilla, koska en joko osaa käyttää laitteita tai valita itselleni sopivia painoja. Lisäksi juoksutreeni tuntuu kymmenen kertaa tehokkaammalta ja hauskemmalta treeniltä. Juoksijankin on toki kiinnitettävä huomiota lihaskuntoon, joten yritän pitää huolta myös siitä osa-alueesta vähintään kerran viikossa.


Salilla uskalsin testata jopa pientä viiden minuutin juoksumatolla hölköttelyä. Yllätyin iloisesti, kun polveni ei kipeytynyt siitä :) Myöskään uinti ja vesijuoksu eivät tuntuneet pahalta. Sen sijaan futsaltreenit aiheuttivat polvessa pientä vihlomista. Vaikuttaa siltä, ettei juoksijan polvi ainakaan ihan täysin parantunut vielä ole. Huomenna pidän todennäköisesti vielä taukoa juoksemisesta - tähän auttaa tietysti taas kevyt yhdeksän tunnin koulupäivä - ja korvaan sen hyötyliikunnalla eli taittamalla koulumatkan by bike! Huomenna ois tosiaan myös lääkäriaika, jaiks! Lääkärin tuomion pohjalta muokkaan huomenna kolmannen treeniviikon ohjelman. Olen myös harkinnut erilaisten välineiden käyttöä/uusimista polven paranemisen kannalta. Aloitin lenkkareista: ostin yhdet ja innostuksissani tilasin toiset! Niistä lisää ensi kerralla :) Nyt peukut pystyyn ja lääkäriltä terveen paperit kouraan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti