torstai 14. toukokuuta 2015

Viime hetken ajatuksia Helsinki City Runista

HCR se vaan lähenee - jo ylihuomenna juostaan! Nyt on aika jakaa viime hetken fiiliksiä ja tunnelmia lähestyvästä koitoksesta.Ensinnäkin valmisteluista: tämä viikko on kulunut lähestulkoon täydessä levossa. Sunnuntaina vedin Annin suunnitteleman salitreenin, joka tuntui koko kropassa vielä tiistainakin. Mahtava treeni, mutta se olisi kannattanut varmaan vetää vasta kisojen jälkeen :D Anyway, nyt lihakseni ovat viimein palautuneet. Tiistaina kävin juoksemassa kevyen 6,6 km aamulenkin Matiaksen kanssa mukavaa, n. 10,7 km/h vauhtia. Muuten olenkin vain lepäillyt ja venytellyt. Huomenna käyn juoksemassa vielä superkevyen 30-40 min hölkän ja lauantaina kroppani on toivon mukaan täysin palautunut ja mahdollisimman vahva ja kestävä. Päätin pitää tämän viikon harjoittelut ennätyksellisen vähäisinä, sillä kroppani tuntui väsyneeltä ja heikolta. Viimeisen viikon treeneistä ei kuitenkaan ole kehityksen kannalta enää mitään hyötyä, joten päätin, että parempi ottaa täysin iisisti. Näin myös nälkä juoksua kohtaan kasvaa!

Varsinaista hiilaritankkausta, jossa olisin laskenut tarkkaan ja oikeaoppisesti saamani hiilarit ja kalorit, en näihin kisoihin tehnyt. Olen syönyt vähän fiiliksen mukaan: huomattavasti runsaammin hiilareita, kun normaalisti, mutten pakolla tai väkisin. Hiilariöverit eivät ole tarpeen alle 2 tunnin juoksussa. Silti on riisi, puuro, hunaja ja kuivatut hedelmät maistuneet viime päivinä reippaasti, ehkä jopa sen oikean hiilaritankkauskaavan mukaan on siis menty :D Monet muut ovat sanoneet syövänsä normaalisti ennen puolikasta, mutta itselläni tämä kaava on toiminut niin hyvin kokonaisella, että noudatan kunnon tankkausta ja lepoa nyt tässäkin kohdassa :) Saa nähdä, miten toimii! Niin ja huomenna syön jo normaalisti tyyliin riisitonnikalasalaattia. Launtaina syön aamupalaksi puuroa ja kevyen salaattilounaan n. 3 h ennen starttia - omani on siis klo 15.10.

Olen siis juossut puolikkaan kisoissa vain kerran aikaisemmin. Tuolloin aikani oli hieman alle 1:46. Viime kisoistani on aikaa jo reilut 1,5 vuotta, joten kehitystä juoksussa on varmasti tapahtunut. Toisaalta treenaamiseni on muuttunut maratonpainotteisemmaksi - olen siis keskittynyt enemmän kestävyyteen ja pitkiin lenkkeihin. Puolikkaalle tarkoituksenmukaista vauhtikestävyyttä olen treenannut nyt oikeastaan vain parin kuukauden ajan. Odotukseni tulevaa koitosta kohtaan ovat siis hieman kaksijakoiset. En todellakaan tiedä, mihin yllän tällä treenaamisella - riittääkö se edes oman ennätykseni rikkomiseen? Toisaalta Melbournessa alitin 1:45 rajapyykin maratonin puolivälissä ja Barcelonassakin puoliväli taittui kevyesti muistaakseni 1:48 sisään.

Fiiliskuva toistaiseksi ekalta puolikkaaltani vuodelta 2013 :)


Taktiikkanani on lähteä seuraamaan 1:45 jänistä ja juosta fiiliksen mukaan. Tarkoituksena olisi roikkua jäniksessä loppuun asti - mahdollisesti jossain vaiheessa jopa pinkaista sen ohi jos oikein hyvältä tuntuu. Saa nähdä. Kylläpä jännittää, kun on itselleen "vieraalla maalla"!

Lukemani mukaan moni bloggaaja on osallistumassa Helsinki City Runiin. Olisi ihan mahtavaa tavata teitä lauantaina. Jos bongaat hermostuneen kilpailijan #3355 niin tuu ihmeessä nykäisemään hihasta ;) Lauantaina nähdään!!!

Aiotko juosta lauantaina? Mitkä ovat omat tunnelmasi ennen Helsinki City Runia?

17 kommenttia:

 1. Vähän jänskää, just kans kirjottelin blogiin. Toivottavasti törmätään, muutoin tsemppiä juoksuun :)

  VastaaPoista
 2. Kun maran puoliaika on 1:45 niin veikkaan sulle aika kovaa aikaa puolikkaallakin 😀 voimia kisaan!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä juoksuun Katju :) Kova aika tulossa ;)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) haha, eipäs nuolaista ennen kun tipahtaa ;)

   Poista
 4. Tsemppiä Katju!! Juokset varmasti hyvän ajan! :) Valmistaudu tosin pitämään vauhtia itse yllä, koska HCR:llä ei ole jäniksiä! Ettei tule yllätyksenä sitten huomenna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Karoliina :) Ja hei kiva kun kerroit, mietinkin just et mahtaakohan siellä ees jäniksiä olla - en oo ottanut asiasta vielä selvää mut nyt selvisi sekin :D Ei muuta kun GPS-kelloa seuraamaan siis!

   Poista
 5. Hurjasti tsemppiä Katju! Sulla on vauhti niin hurja, ettei välttämättä nähdä reitillä! :) :) Itsellä hyvin samankaltainen valmistautuminen ja samat fiilikset, joten ihana lukea samoja ajatuksia täältäkin. :) Vielä kerran tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset sulle Jenni :) No enpä tiedä kuule, saa nähdä miten kulkee! Mutta toivottavasti nähdään ainakin kisa-alueella. Tsemppiä myös siihen suuntaan! :)

   Poista
 6. Tsemppiä huomiselle! Vasta tänään löysin blogisi, joten sait juuri myös uuden lukijan seuraamaan kirjoituksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Kiva kuulla, omakin blogisi menee ehdottomasti seurattavien listalle!

   Poista
 7. Mäkin nään varmasti susta vaan kauas katoavan selän! ;) Tsemppiä huomiseen ja ehkäpä nähdään ennen startteja tapahtuma-alueella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha saa nähdä kuule! 1:45 alittaminen on vain tavoite, joka ei välttämättä todellakaan tuu toteutumaan :D Isot kiitokset ja tsemppiä sullekin, toivottavasti törmäillään :)

   Poista
 8. Täälläkin yksi tulossa huomenna juoksemaan. Huominen on kolmas kertani Helsinki City Runilla ja samalla myös kolmas puolimaratonini. Mun tavoiteaika on alle 2h 10min, ja lähtöaikani on vasta klo 16:05. Olen harrastanut juoksemista jo monta vuotta, mutta se on mulla enemmänkin sivulajina, koska harrastan muodostelmaluistelua useamman kerran viikossa. Luistelutreenien ansiosta on saanut hyvin liikuntaa, mutta itse juoksua olisi kyllä saanut olla enemmän. Viime aikoina pohkeet ovat menneet pidemmillä lenkeillä todella jumiin, joten sen osalta huominen vähän jännittää. Olen kuitenkin parhaani mukaan koittanut lepäillä ja palautella jalkoja, joten toivottavasti juoksukin huomenna kulkisi. Löysin muuten tän sun blogin ihan sattumalta, ja olen jo jonkun aikaa seuraillut mutten ole ikinä kommentoinut. Täältä saa hyvää motivaatiota omaan juoksuharrastukseen. Maratonia en ole vielä koskaan juossut mutta toivottavasti joskus siihen pystyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viestistäsi :) Tosi kiva kuulla, jos blogistani on sulle iloa!! Sähän olet jo kokenut noissa puolikkaissa :) Toivottavasti pääsit tavoitteeseesi ja jalat toimivat hyvin! Jos jaksat juosta puolikkaan, niin kokonaisen maratonin juokseminen ei ole enää kovan työn takana. Olen varma, että pystyt siihen jonakin päivänä - jollet jo nyt :)

   Poista
 9. Tsemppiä! :) Hyvin sulla menee! Taidat olla tällä hetkellä juoksemassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Niina! Juostu on - raporttia tulossa tuossa tuokiossa :)

   Poista