tiistai 19. toukokuuta 2015

Fillarikausi avattu!
Tänään tuntui ekaa kertaa siltä, että kevät on vihdoin alkanut! Helsingissä ainakin on ollut viime aikoina tosi koleaa ja sateista, joten aurinkoista +15 asteen keliä olikin jo ooteltu! Päätin sen kunniaksi kaivaa talvisäilöstä esiin polkupyöräni. Pyöräilykauteni kestää vain kesän ajan: kerrospukeutuminen, kylmä sää ja liukkaat tiet eivät innosta. Lämpimät kelit sen sijaan houkuttelevat hyppäämään pyörän selkään.
Pyöräily on itelleni lähinnä hyötyliikuntaa ja tapa liikkua paikasta paikkaan. Harvemmin lähden kovalle pyörälenkille treenaamismielessä, joskin se oli hyvää korvaavaa treeniä, kun kärsin juoksijan polvesta. Myös nyt pyöräily toimi hyvänä korvikkeena juoksulle, sillä jalkani olivat vielä lauantain ja eilisen ehkä vähän turhankin kovan treenin jäljiltä tosi jumissa. Juokseminen tukkoisilla jaloilla ei tahdo onnistua, mutta pyöräily kuormittaa jalkoja vähän eri tavalla eikä tuntunut niin pahalta. Tuonne upeaan auringonpaisteeseenhan oli ihan pakko päästä ulkoilemaan tavalla tai toisella ;)
Helsingin pyörätieverkosto on ihan huippu! Täällä pääsee helposti paikasta paikkaan pyörällä - jopa aivan kaupungin ytimestä löytyy erillisiä pyöräteitä. Harmi vaan, että myös julkisilla pääsee täällä niin kätevästi paikasta toiseen, ettei pyörää tule käytettyä ihan niin usein. Toisaalta pyörällä tai jopa juosten pääsee joskus julkisia nopeammin määränpäähänsä.

Tänään päätin polkaista Arabianrantaa pitkin Malmin hautausmaan kautta Viikkiin. Olipa hautausmaalla ja Viikin pelloilla jo kaunista ja vihreää - kyllä se kesä sieltä vielä tulee :) Pyöräilyvauhtini ei päätä huimaa, joten varsinaisesta "treenistä" ei ehkä voida puhua. Pyörälenkkini kesti 45 minuuttia ja kilometrejä kertyi reilut 12. Keskisykkeeni oli 130, joten tämä kai vastaa kevyttä hölkkää. Kumma juttu, miten pyöräily voi olla niin erilaista kun juokseminen. Luulisi ainakin kuntoni puolesta, että sekin luonnistuisi ja sujuisi vähän vauhdikkaammin. Ylämäissä ja vastatuulessa tuntuu kuitenkin, että matka taittuisi paljon nopeammin ilman pyörää. Kai se on tottumuksesta kiinni.


 

Kevyt pyörälenkki tuntui hyvältä jaloissa, jotka ovat olleet tänään muuten ihan superkipeät. Lauantain juoksu alkaa näköjään tuntua kropassa vasta nyt. Toivottavasti tämän päivän kevyt palauttelu sekä reilun tunnin venyttelyt ja rullailut auttavat asiaan ja olen huomenna taas täydessä iskussa - halu treenaamaan on tällä hetkellä meinaan huipussaan ;) Nauttikaahan kevätkeleistä niin kauan kun niitä riittää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti