perjantai 6. maaliskuuta 2015

Motivaatio, missä olet?

Varoitus: luvassa huonotuulinen ja negatiivinen valituspostaus!!!!Aina ei kulje.

Kulunut viikko ei todellakaan ole ollut paras mahdollinen. Motivaatio treenaamista kohtaan on kohdallani täysin kateissa. Ja ensi viikon sunnuntainako pitäisi juosta maraton?? Ajatus suoraan sanottuna kammottaa tällä hetkellä.

Mikä tähän vaisuun viikkoon sitten on syynä? No, viime aikoina mulla on ollut tosi paljon työ- ja koulukiireitä, joiden lisäksi on pitänyt tehdä suuria päätöksiä töiden ja asumisen suhteen. Long story short: tällä viikolla olen saanut sekä työ- että asuntotarjouksen. On pitänyt miettiä omaa tulevaisuuttaan ihan kunnolla. Lisäksi olen vihdoinkin yrittänyt aloitella kandiani, jonka pitäisi olla kahden kuukauden päästä täysin valmis. Niin paljon muuta ajateltavaa, että treenaaminen ja sen miettiminen on jäänyt toissijaiseksi. En ole myöskään käynyt lukemassa lukulistani blogeja tai lukenut juuri mitään muutakaan urheiluun liittyvää. Ei vaan ole ollut aikaa eikä energiaa.

Ja toi perhanan synkkä sää ei ainakaan auta asiaan!!!! Ei huvita lähteä lenkille, kun ulkona on jatkuvasti harmaata, sateista ja tuulista. Olen hirveä vilukissa. Villasukista huolimatta varpaani ovat aina työ- tai koulupäivän jälkeen umpijäässä. Kodin lämpöön palattua ajatus vesisadelenkkeilystä ei enää ihan hirveästi houkuttele.

Kävin kuitenkin tiistaina juoksukoulutreeneissä. Tiistai-illan sää oli kyllä lähestulkoon viimeinen pisara. Aivan järkyttävä tuuli ja sade, tosi kolea sää. Olin ihan jäässä koko treenien ajan - edes mäkijuoksut eivät saaneet kroppaani sulamaan. Tee siinä nyt sitten vielä jotain tekniikkadrillejä, joissa sykkeet eivät liikahda juuri mihinkään.

Tekniikkadrillit taisivat kuitenkin toimia, sillä pohje- ja pakaralihakseni ovat vielä tänäänkin uskomattoman kipeät, vaikken keskiviikon kisavauhtisen lenkin jälkeen ole urheillut lainkaan. Parempi ehkä jättää varmuudeksi ensi viikolla juoksukoulu väliin, jotta jalat ehtivät varmasti palautumaan ennen maratonia.

Luojan kiitos kulunut viikko on palautteleva treeniviikko, sillä muuten se olisi todellakin mennyt pahasti penkin alle. Alla siis muutamat kevyet lihaskunnot, juoksukoulutreenit sekä tunnin kisavauhtinen lenkki - siinä kaikki. Huomenna luvassa olisi vika "pitkis": 90 minuuttinen mukava PK-lenkki. Sunnuntaina suunnitelmissa olisi kevyt palautteluhölkkä sekä uinti/vesijuoksu.Vaikka olenkin nyt raapustanut tänne pitkän valitusvirren, tiedän saavani hyvän fiiliksen lenkiltä. Oloni on ollut tällä viikolla hermostunut ja väsynyt. Uskon vähäisen urheilun olevan osasyynä tähän. Lenkille lähteminen ei aina motivoi, mutta sen jälkeinen fiilis on uskomaton. Ikinä en ole vielä katunut lenkille lähtemistä! Lisämotivaatiota treenaamiseen tuo toivottavasti postiluukusta pari päivää sitten pudonnut lehtisetti. Ehkäpä näillä saadaan ajatukset takaisin juoksemiseen ja ensi viikon koitokseen ;)

6 kommenttia:

 1. Voi että. Lukaisepa edellisiä postauksiasi jolloin juoksu on kulkenut tai kertomusta edellisestä maratonistasi. Ehkä löydät sieltä taas sitä juoksun tuomaa hyvää fiilistä. Aina ei tosiaan kulje eikä keliäkään voi kehua, mutta harvemmin tosiaan tehty lenkki ärsyttää. Tsemppiä, ensi viikolle on tainnuttaa luvata jo auringon paistettakin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, hyvän olon postauksia lueskellessa motivaatio tosiaan paranee :) Olen huomannut, että sää vaikuttaa kyllä yllättävän paljon myös varsinaiseen lenkkifiilikseen mutta erityisesti lenkille lähtöön! Kyllä tää tästä, joka päivä mennään kesää kohti!!

   Poista
 2. Luota siihen että se työ on tehty ja maraton kyllä menee hienosti! Ehkä se motivaatiokato haluaa vaan huolehtia siitä, että todella nyt palauttelet etkä enää intoudu tekemään liian kovia treenejä. Mutta kyllä täytyy myös olla itselleen armollinen silloin kuin arki kuormittaa normaalia enemmän. Ja sait kuitenkin treenattua edes jonkun verran, monella olis jäänyt nekin tekemättä :). Mä en ole päässyt juoksemaan melkein kolmeen viikkoon enkä myöskään tekemään muuta treeniä. Nyt on jalka ollut sen verran hyvä, että uskaltaa lähteä spinniin. Tsemppiä! Kandikin varmasti valmistuu ajoissa kun pääset vauhtiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksuja ajatuksia :) Voi tosiaan olla, että keho ja mieli jo kaipaakin lepoa ja viestittää siitä tällä lailla. Sun tilantees kuulostaa kyllä tosi inhottavalta :( Saa olla kiitollinen että omat jalat on kunnossa ja lopettaa turhasta valittaminen! Kiitos kovasti tsempeistä, niitä tarvitaan :) Tsemppiä sullekin paranemiseen!!

   Poista
 3. Motivaatio vaihtelee varmasti kaikilla. Sää on ollut todella syksyinen. Yksi mun oppilaskin totesi, että on kyllästynyt näihin 88 eri harmaan sävyyn. Tsemppiä matkaan. Kyllä se kevät ja motivaatio sieltä vielä kotiin löytävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa osuvasti sanottu! Juuri sieltä tuolla näyttää, ei keväiseltä ollenkaan!! Onneksi tätä ajanjaksoa ei jatku kovin montaa viikkoa. Kiitos kovasti, kyllä tämä tästä :)

   Poista