sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kohti Barcelonan maratonia: viikko 8/9

Toiseksi viimeinen treeniviikko takana, tasan viikon päästä juostaan! Tuntuu absurdilta ajatukselta, sillä kuten jo viimeksi kirjoittelin, mietteeni ovat viime aikoina olleet aivan muualla kuin juoksemisessa.

Kulunut treeniviikko oli vaikea. Tällä viikolla tarkoituksena oli juosta 50-75% normaalin treeniviikon juoksumäärästä: tällä kertaa se tarkoittaisi kohdallani n. 32-50 km. Toiseksi vikalla treeniviikolla ennen maratonia olisi hyvä juosta myös yksi kisavauhtinen lenkki sekä n. puolet lyhyempi pitkis kuin tyypillisellä treeniviikolla. Lisää ohjeita maratonia edeltävien viikkojen treeneihin löydät täältä.

Näiden ohjeiden ympärille rakensin viikkoni treeniohjelman - enkä sitten juuri muuta tehnytkään. Kuten jo aiemmin totesin, palauttelu sujui ainakin sen suhteen hyvään saumaan ettei hinku lenkkipolulle ole ihan huipussaan ollutkaan. Kevyempi treeniviikko ei siis ole haitannut meikäläistä - palauttelu on päinvastoin toiminut melkeinpä pienenä tekosyynä himmailla tämä viikko ja keskittyä muihin asioihin.

Toiseksi viimeinen treeniviikkoni näytti siis tältä:

Maanantai:

Lepo

Tiistai:

Vauhtisammakon yhteistreenit 60 min: alku- ja loppulämmöt, ylämäkivetoja, tekniikkadrillejä, 4,26 km
Keskivartalotreeni 15 min

Keskiviikko:

Kisavauhtinen PK 60 min, 11,45 km, KS 158, MS 168, 11,45 km/h, 5:15 min/km
Lihaskuntotreeni 30 min

Torstai:

Lepo

Perjantai:

Lihaskuntotreeni 30 min
Venyttelyt + rullailut 1 h

Lauantai:

Pitkä PK 90 min, 16,34 km, KS 154, MS 165, 10,89 km/h, 5:30 min/km

Sunnuntai:

Kevyt PK 45 + 10 min vatsalihastreeni, 7,78 km, KS 149, MS 170, 10,37 km/h, 5:47 min/km
Vesijuoksu 45 min
Metsäkävely 1 h 30 min
Kävelylenkki 45 min

Yhteensä n. 40 km juoksua.Toi 40 km osuu juuri sopivasti asettamaani haarukkaan - ihan hyvä määrä juoksua tälle viikolle siis. Kilometrien kasaaminen ei tällä viikolla tuntunut kovin mieluisalta, mutta selvittiinhän siitä kuitenkin.

Pohkeeni ovat olleet tiistain juoksukoulutreenien jälkeen tosi jumissa. Yllättävän pitkään tuntuu ne lihaskuntoharjoitteet, joita siellä väännettiin. Kannattaa varmaan jättää varmuudeksi ensi viikon treenit väliin!

Muuten jaloissa on ollut ihan hyvä tuntemus. Tällä hetkellä tuntuu, että ongelmat taitavat olla enemmän henkisellä puolella. Nyt on jo korkea aika suunnata ajatukset siihen maratoniin, jotta pää pysyy mukana vauhdissa.

Ensi viikolla vedän varmaan vaan muutaman kevyen lenkin, jotta jalat ovat täysin palautuneita sunnuntaina. Ensi viikolla pitää myös kiinnittää huomiota ravintoon ja käydä läpi taas se kuuluisa hiilaritankkaus. Ravinnosta ennen maratonia olen kirjoitellut aiemmin täällä. Ensi viikolla pitää myös miettiä, missä vaatteissa juoksee, ja laatia uusi soittolista sekä kai jonkinlainen suunnitelma..... Hui kun rupesi jännittämään!!! Viikko vierähtää tuossa tuokiossa ja sitten mennään. Wish me luck!!!
P.S. Viime postauksessa valittelin säästä ja sen vaikutuksesta treenaamiseeni: vaikutuksen määrä tuntuu olevan kyllä aika huima! Tänään iltapäivällä heti auringon tultua esiin alkoi tehdä mieli juoksemaan. Uskomaton vaikutus!!! Koska olin jo aamulenkin ei-niin-mieluisassa ilmassa vetänyt, päätin mennä vaan samoilemaan kotimetsiini - nauttimaan ihanan keväisestä säästä. Puolitoista tuntia hurahti metikössä tuosta vaan. Myös kaikki tämän postauksen kuvat ovat tältä iltapäivältä, sillä se oli ainut sananmukainen valopilkku koko viikossani. Uskon, että kevätsäät tuovat tullessaan takaisin myös kadonneen motivaationi ;)

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä viimeiseen viikkoon ennen maraa! Mä pidän sulle peukkuja!! Nää postauksen kuvat on upeita, onko ne sieltä Salostako? :) Tuonne kun pääsis juoksemaan... toi valo oikein kutsuu luokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia Hanna :) joo sieltähän nämä, suunnilleen takapihan metsästä! Salovierailuilla yleensä käynkin polkujuoksemassa kun on niin hyvät mahikset siihen :) ja teitä pitkin pitää aina juosta tuolta metsän keskeltä edestakaisin samaa pätkää, tylsää!

   Poista
 2. Hurjasti puhtia vikaan treeniviikkoon! :) Toivotaan, että Barcelonassa säät suosii. Mukava päästä kuulemaan maratonfiiliksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla :) joo kyllä siellä ainakin näihin Suomen säihin totuttua on varmasti oikein hyvät oltavat :D

   Poista