maanantai 16. kesäkuuta 2014

Mihin aika katoaa?

Huhhuh, mihin tää aika oikein katoaa? Viime viikko hurahti ohi semmoista vauhtia että päässä huippaa. Oli niin paljon töitä, kivoja tapahtumia ja illanviettoja sekä kaikenmaailman muita hommia hoidettavana, että jäi treenaaminenkin vähän suunniteltua vähemmälle. Tässä kuitenkin yhteenvetoa viime viikosta:

Maanantai:
  • PK 60 min, 10,39 km, keskisyke 153, maks.syke 164, 10,39 km/h
  • lihaskuntopiiri 15 min
  • työmatkojen pyöräily n. 11 km
Tiistai:
  • PK 75 min (puolet metsäpolulla Liinun kanssa, puolet yksin asfaltilla), 11,28 km, keskisyke 135, maks.syke 161, 9,02 km/h
  • pyöräily n. 5 km
Keskiviikko:
  • PK 90 min, 15,28 km, keskisyke 146, maks.syke 165, 10,18 km/h
Torstai: lepo

Perjantai:
  • VK 45 min, 9,08 km, keskisyke 164, maks.syke 177, 12,11 km/h
  • alku- ja loppulämpö vauhtikestävyystreenille 12 min, 2,1 km
Lauantai: lepo

Sunnuntai:
  • palautteleva PK, 33 min, 5,68 km, keskisyke 150, 10,32 km/h


Viikon aikana tuli juostua n. 54 km, ja kaikki muu treenaaminen jäikin oikeastaan väliin. En ole kyllä tyytyväinen viime viikon treenisaldoon - tosin juoksuvauhtini tuntui jo paljon paremmalta! Erityisesti perjantain VK-treeni lämmitti mieltä. Vauhtikestävyystreeni, jonka tavoitteena on kohtalaisen kova vauhti ja korkea syke koko treenin ajan on mielestäni paljon rankempi, kuin peruskestävyystreeni spurttien kera. 9 kilsan matka reilulla 12 kilometrin tuntivauhdilla on kuitenkin alle puolet tavoitteestani seuraavalle puolimaratonille, joten töitä piisaa!

Nyt tuntuu sen verran hyvältä tuo juokseminen, että ajatus loppukesäkuun kisoista tuntuu aina vaan kutkuttelevammalta. Ajattelemani juoksutapahtuma on Paavo Nurmi -maraton ja matkaksi olin suunnitellut puolimaratonia. Ainut jarruttava tekijä on läksiäisjuhlani, jotka järjestän samana päivänä (28.6.), joten pitää vielä miettiä asiaa. Niin tosiaan, lähden vaihtoon jo 17 päivän päästä, hullua! Vaihtoonkin liittyy vielä kaikkia käytännön asioita, joita pitäisi hoitaa, joten saa nähdä, riittääkö aikaa kisailulle.

Tulevalle viikolle on luvattu niin surkeaa säätä, että voinkin hyvällä mielellä tehdä vähän oheistreeeniä sisätiloissa: kuntosalia, uimista ja vesijuoksua, sen verran kun työni antavat periksi. Treeniohjelmani sisälsi tälle päivälle kevyen lenkin, mutta yllättävä kesämyrsky ei kovasti innostanut lähtemään lenkkipolulle. Onneksi kesällä sää muuttuu nopeasti, ja pilvien takaa pilkottava aurinko houkuttelisi vähän sittenkin lähtemään vielä pikku iltalenkille...Saa tosiaan nähdä, millaisia treenejä ehdin tällä viikolla vetää, mutta tavoitteena ainakin yksi VK-treeni ja yksi pitkä lenkki, joiden lisäksi toki muutama 45-75 minuutin PK-treeni. Osallistumiseni Paavo Nurmeen riippuu tietysti myös tulevien kahden viikon treenien sujuvuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti