tiistai 1. syyskuuta 2015

Seuraavalle maratonille ilmottu!

Vihdoin ja viimein sain ilmoittauduttua seuraavalle maratonilleni. Olenkin jo maininnut, että hinku maralle olisi taas kova, ja pientä matkakuumettakin on jo havaittavissa. Siispä halusin ehdottomasti kisaamaan johonkin ulkomaille. Muita kriteerejä oli tietysti sopiva viikonloppu ilman muita esteitä, uusi kaupunki, opiskelijabudjetin lennot ja muut matkakulut sekä yleiset kisajärjestelyt, kuten kisareitti (en halunnut juosta samaa reittiä tuplana, kuten useissa tapahtumissa juostaan). Mynextrun-sivustoa aikani selattua päädyin valitsemaan....

Kuva täältä

Münchenin maratonin!!! En ole koskaan käynyt Münchenissä, mutta se on sopivan matkan ja halpojen lentojen päässä. Suurkaupungissa riittää tehtävää ja nähtävää koko viikonlopuksi, ja Saksan hintatasokin osuu sopivasti opiskelijabudjettiin. Saksassa on lokakuussa lämpimämpää kuin Suomessa, todennäköisesti aika hyvä juoksusää. Kisa vaikutti tapahtumana kivalta ja kisareitti vaihtelevalta. Ainut miinus oli se varsinainen osallistumismaksu. Perusmaksu oli 85 €, mutta sen lisäksi piti maksaa aikachipin lainaamisesta 6 € (omaa kun mulla ei ole) ja kisapaidasta jopa 35 € - yleensä se kuuluu hintaan! Se raha, mikä lennoissa ja ruuassa säästetään, menikin siis mukavasti varsinaiseen osallistumiseen. Aika mälsää, mutta päätin nyt kerrankin panostaa. Ei näitä maratoneja kuitenkaan ihan joka päivä tule juostua. Odotukset tapahtumaa kohtaan ovat kyllä tuon hinnan takia aika korkealla!


Maraton juostaan siis sunnuntaina 11.10. Matkaan lähden siskojeni kanssa, todennäköisesti torstaina tai perjantaina. Enää vajaat kuusi viikkoa starttiin, jaiks! Tuntuu, etten ole ihan hirveästi ehtinyt vielä valmistautumaan kisaan. Yleensä olen tähdännyt katseen tulevaan maratoniin jo kymmenisen viikkoa ennen kisaa. Nyt pitää vaan luottaa omaan peruskuntoon - ihmeitä ei saa näin lyhyessä ajassa aikaan. Ilmoittautumisen yhteydessä kyseltiin myös tavoiteaikaa. Saatoin hieman yliarvioida kuntoni, kun syötin kenttään 3:40. Ihan noin kovassa kunnossa en ole, mutta saahan sitä tavoitteita olla. Todellisuudessa uskon yltäväni parhaimmillaan 3:45 pintaan. Saa nähdä, kuinka treenaaminenkin lähtee tästä pyörimään.


Münchenin maratoni tulee olemaan neljäs juoksemani maratoni (olettaen, että selviän maaliin saakka). Ensimmäiseni juoksin Kööpenhaminassa toukokuussa 2014, tuosta kisasta voit lukea lisää täältä. Köpiksen kisa oli mukava ja leppoisa - ensimmäinen maraton taittui aikaan 3:58 ja risat. Toinen maratonini oli Melbournessa lokakuussa 2014, (kisaraportti löytyy tämän linkin takaa) tuolloin kuntoni oli huipussaan ja juoksin ennätykseni 3:36:24. Kolmannen maratonini juoksin viime maaliskuussa Barcelonassa (lue raportti täältä) pari minuuttia Melbournea huonommin.

Vaikea sanoa, missä kunnossa olen nyt. Treenien perusteella on turha odottaa samanlaista suoritusta kuin Melbournessa tai Barcelonassa. Todellinen kuntoni selviää varmaankin vasta varsinaisena kisapäivänä. Joka tapauksessa, nyt on jotenkin helpottunut olo, kun ilmoittautuminen on nyt vihdoin tehty pitkän pähkäilyn jälkeen. Enää ei ole perääntymistä! Yritän nyt olla turhaan murehtimatta aikaa ja keskittyä ajattelemaan sitä nautintoa, minkä maratonin juoksemisesta saan. Müncheniin tutustuminen juoksuvinkkelistä kuulostaa myös aika hyvältä. Enää vajaat kuusi viikkoa ja pitäisi pystyä juoksemaan maratoni... ehkä käännänkin asian positiiviseksi ja ajattelen, että enää vajaat kuusi viikkoa ja pääsen juoksemaan maratonin :)

Starttaako joku muu Münchenissä? Onko kokemuksia tästä kisasta? Oletko itse suuntaamassa vielä kisamatkalle johonkin tänä vuonna?

10 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Sä olet hurja! München kisapaikkana vaikuttaa tosi kivalta. Alkoi itselläkin kutkuttaa matkakuume ja maratonkuume yhtä aikaa, ainoan ulkomaan kisan olen juossut Berliinissä. Ensi keväänä lähden! Nyt superkisatsemppiä sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Berliini ois kyllä aika mahtava myös. On niin kiva tutustua uuteen kaupunkiin maratonin muodossa!!

   Poista
 2. Varmaan mahtava reissu tulossa! Mäkin haluan vielä joskus harrastaa maratonmatkailua vähän laajemmassa mittakaavassa, tällä hetkellä ihan vaan Englannin puolimaratonit ovat riittäneet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän jää kuule koukkuun ;) Englannissa mäkin haluan vielä juosta! Se on listan kärkipäässä :)

   Poista
 3. Alustuksen perusteella olisin veikannut Firenzeä mutta se on vasta marraskuun lopussa ja lennotkin taitaa olla pykäkän kalliimpia kuin Muncheniin. Kaveri on lähdössä Muncheniin isomman porukan kanssa joten siellä on varmasti paljon muitakin suomalaisia :)

  Itse juoksen myös neljännen maratonini lokakuussa mutta hieman pienemmissä puitteissa. Osallistumismaksu on kympin ja kisaan voi ilmoittautua vasta paikanpäällä! Katsotaan miten kummatkin saamme rahoille vastinetta, heh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Firenze ois muuten kans aika kiva! Ja marraskuu hyvää aikaa lähteä karkuun Suomen kelejä ja pimeyttä, ehkäpä ensi vuonna :) Kiva kuulla, että Müncheniin matkaa muitakin suomalaisia. Niistä saa kyllä aina voimaa ulkomaan kisoissa!

   No sulla on ainakin halpa kisa, vähän ehkä eri puitteet mutta saman verran kilsoja silläkin rahalla varmasti saa :D Tsemppiä treenaamiseen!

   Poista
 4. Mahtavaa! Saksan on mun lempimaa (tiedän, ollen erilainen nuori :D ) ja nyt alan odottamaan innolla sun instapäivityksiä sieltä. :)

  Mulla ollut jo viikkoja korvaavat käytössä reisi/lonkka-alueen problematiikan kanssa. No, tähän on jo tottunut. Ehkä joskus vielä juoksemaan. On ollut kuitenkin kiva seurata muiden intoa ja vauhtia. Yllättävän helppoa itseasiassa. Ehkä tää riittää mulle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen käynyt Saksassa vaan kerran eli oon aika innoissani myös! Tulen kyllä päivittämään instaa ihan urakalla :D

   Voi ei, toivottavasti pääset taas juoksemaan! Toisaalta, jos nauttii korvaavistakin treeneistä niin mikäs siinä :) Tsemppiä kuntoutumiseen!

   Poista
 5. Munchenissä kannattaa varata Sandemannilta (http://www.newmunichtours.com/daily-tours/dachau.html) keskitysleirin opastettu kierros! Se on oikeasti ollut yksi elämäni koskettavimmista kokemuksista, opas oli ihan mieletön ja sai paljon muuta ajateltavaa ennen varsinaista maratonia.

  Munchenissä on muuten tosi halpoja meikkejä (myös kaikki ekomeikit) ja syöminen on myös halpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon vinkistä :) Pitääkin tsekata toi linkki, jos sopii budjettiin ja aikatauluihin niin sinne on mentävä! Hyvä, että syöminen on halpaa, sillä lennot Müncheniin ovat yllättävän kalliita :(

   Poista