sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Musiikista vauhtia ja hyvää fiilistä!

VIIKKO MARATONIIN!!!


Enää viikko. Huhhuh, aika rientää! Odotan tulevaa sunnuntaita innolla ja kauhulla samaan aikaan. Nyt on viimeisetkin kunnon treenit treenattu ja kilometrejä kertynyt tällä viikolla jopa 84! Taitaa olla oma viikkoennätykseni, ja tuo suuri määrä juuri ennen kauan odotettua matkaa hieman pelottaakin. Ensi viikko on todellakin syytä ottaa rauhassa himmaillen.

Ensi viikon "treeneistä" ja viime hetken valmistautumisesta sekä taktiikasta muutenkin kirjoittelen lisää vielä alkuviikosta. Tämän päivän projektiksi otin kuitenkin soittolistan laatimisen maratonia varten. Musiikin kuuntelu juostessa jakaa mielipiteitä. Itse kuuntelen aina yksin juostessani musiikkia. Tai siis, tarkemmin ottaen musiikki pauhaa aina korviini, mutta harvemmin varsinaisesti kuuntelen sitä. Useimmiten lenkillä ajattelen ihan muita asioita enkä keskity lainkaan musiikkiin. Musiikin hyöty kohdallani piilee siinä, että se peittää hengitykseni ja askelteni äänet - niihin liiallisen huomion kiinnittäminen pilaa juoksuni. Toisinaan kyllä kuuntelen musiikkia siihen tarkasti keskittyen: yleensä silloin, kun haluan juosta kovaa ja saada aikaan kunnon treenin. Tuolloin musiikki tuo lisäpotkua treeniin, kannustaa juoksemaan kovempaa ja rytmittää juoksun tahtia. Välillä kuuntelen lenkeillä hyvää musiikkia tietysti vain nauttiakseni siitä.


Lenkkeilyn ja juoksemisen välillä on kuitenkin eroa. Silloin, kun haluan musiikin avulla parantaa juoksuvauhtiani, on tärkeää, että musiikissa on hyvä rytmi, joka pakottaa askeltamaan vahvasti ja nopeasti. Parhaat juoksubiisit ovat sellaisia, jotka saavat kaipaamaan lenkille kuuli ne sitten baarin tanssilattialla tai radiosta autoa ajaessa. Pidän todella monenlaisesta musiikista, mutta lenkillä minut saa liikkeelle drum'n'bass- tai dubstep-tyyppinen musiikki (en tosiaan muuten kuuntele tällaista musiikkia, joten en tiedä, puhunko musiikkityyleistä oikeilla nimillä :D), kuten lähestulkoon kaikki Pendulumin ja jotkut Skrillexin ja Knife Partyn biisit. Suosikkeihini kuuluu myös mm. Calvin Harrisille, David Guettalle, Aviciille ja Tiëstolle tyypillinen dj-musiikki. Tempoa ylläpitävien biisien lisäksi juostessa on kiva kuunnella ns. fiilisbiisejä, jotka saattavat olla hidastempoisempia tai muuten rauhallisempia, mutta jotka tuovat hyvän mielen tai muisti-/mielikuvia, jotka tsemppaavat juoksemaan. Näihin itselläni kuuluvat esim. jotkut Coldplayn, Akonin ja U2:n kappaleet sekä muutama suomalainen muistoja herättävä biisi.

42 kilometriä on sen verran pitkä matka juostavaksi, ettei sitä edes kannata yrittää (ainakaan minun kunnollani) juosta kokonaan kovalla tahdilla. Siksi aionkin lisätä maraton-soittolistaani enemmän fiilisbiisejä, joita on mukava kuunnella ilman pakottavaa tarvetta juosta kovempaa. Tässä illan aikana olen koonnut itselleni reilun neljän tunnin soittolistaa, joka on sekoitus lempibiisejäni ja parhaita lenkkibiisejä. Näiden kuunteleminen herättää jo nyt halun päästä juoksemaan - pitkään! Soittolistan teko käy melkeimpä henkisestä treenistä ;)

Alla vielä tämän hetken lempparini nostamaan juoksutahtia. Ensi viikolla palaillaan viime hetken panikoinnin merkeissä!

1. Foo Fighters - Pretender (ylivoimainen ykkönen jo monta vuotta!)
2. Pendulum - Immunize
3. Deadmau5 feat. Rob Swire - Ghosts 'n' Stuff
4. Knife Party - Bonfire
5. Calvin Harris - Summer
6. Snoop Dogg - Sweat (David Guetta remix)
7. David Guetta & Showtek - Bad
8. Akon - Beautiful
9. Pendulum - Crush
10. Scooter - 4 am
11. Showtek - Booyah
12. Pendulum - Propane Nightmares (Celldweller remix)
13. Jasper Forks - River Flows In You
14. Adam Rickfors - Palm Tree Escape
15. Skrillex - Kyoto
16. Knife Party - Internet Friends
17. Coldplay - Life In Technicolor II
18. Swedish House Mafia vs. Knife Party - Antitode
19. Jason Derulo - Talk Dirty
20. Coldplay feat. Rihanna - Princess of China

2 kommenttia:

  1. Oli pakko kommentoida, mutta ihan hymyilyttää, kuinka samanlainen sitä voikaan olla myös lenkki/juoksumusan suhteen! :) :) Musiikki ja lenkki = hyvä combo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa! Musta tuntuu et tosi monet juoksee ilman musiikkia. Ite en pystyisi millään juosta kovaa ilman musaa! Kisoissa ainakin ihmettelen miten jotkut voi pinkoa niin hurjaa vauhtia ilman kuulokkeita :D

      Poista