torstai 25. syyskuuta 2014

Treeniviikko 7: Vähemmän kilsoja, enemmän oheislajeja

Lenkillä auringonlaskun aikaan

Seitsemäs treeniviikko oli todella kiireinen. Kuten viime kerralla kirjoittelinkin, viikonloppuni oli täynnä urheilua muussa muodossa: korista, futsalia, verkkopalloa ja mutajuoksua - lauantai-illan karkelointia unohtamatta. Alkuviikosta taas pääsin testaamaan krikettiä ja maastopyöräilyä, joten täysin lepoviikoksi tää seitsemäs treeniviikko ei suinkaan jäänyt. Varsinainen juokseminen jäi tosin huomattavasti vähemmälle kuin edellisillä viikoilla, mutta ei anneta sen hidastaa menoa!

Tähän väliin viikon treenisaldo:

Maanantai:
lepo

Tiistai:
Kevyt PK 45 min, 8,02 km, keskisyke 142, maks.syke 159, 10,69 km/h

Keskiviikko:
VK 5 km, 23 min 6 s, keskisyke 166, maks.syke 172, 12,99 km/h
Lämmittelevä PK 40 min + palautteleva PK 40 min, 14,02 km, keskisyke 144, maks.syke 161, 10,52 km/h

Torstai:
lepo

Perjantai:
Pitkä PK 180 min, 32,33 km, keskisyke 150, maks.syke 166, 10,78 km/h

Lauantai:
lepo

Sunnuntai:
Funrun: mutajuoksu, n. 65 min, 5 km

Lisäksi: krikettiä, futsalia, verkkopalloa, koripalloa, 1 h 40 min pyöräilyä, puolisen tuntia maastopyöräilyä sekä n. 2,5 h venyttelyä

Kilometrisaldoksi tältä viikolta jäi n. 64 km.Maanantain kenttäretki venytti pyöräretkeni tällä kertaa toiselle puolelle Launcestonia

Kenttäretken aiheena oli maastopyöräilyn mahdollisuudet opetuksessa!

Päätin tehdä pienen muutoksen edellisen viikon pitkään, kolmen tunnin lenkkiini. Tuolloin tavoitteenani oli mennä niin hitaasti, että sykkeet pysyisivät alle 145. Noin hidas vauhti oli kuitenkin mielestäni epämukava ja puuduttava. Siksi päätin tällä kertaa mennä fiiliksen mukaan ja kuunnella kroppaani sykkeiden sijaan. Oli oikeastaan aika rentouttavaa juosta kyyläämättä jatkuvasti sykkeitä tai nopeuksia. Välillä vilkaisin sykemittaria ja hyvältä näytti. Ihan kohtalaisen 10,78 km/h vaudinkin sai pidettyä yllä kolmen tunnin ajan - ja sykkeet suht matalina.

Seitsemännellä treeniviikolla päätin testata VK-treeniä vähän erilaisessa muodossa. Juoksin ensin kevyttä vauhtia 40 minuuttia, sitten 5 kilometriä lähestulkoon maksimivauhdilla ja lopuksi toiset 40 minuuttia kevyellä palautteluvauhdilla. Halusin vähän testata rajojani. Huhhuh, en voi uskoa, että oon joskus pystynyt juoksemaan 10 km samaa vauhtia, mitä nyt juoksin 5 km. En usko pystyväni siihen enää. Nykyään harjoitteluni on lähinnä pitkän matkan ja kestävyyden treenaamista, ei niinkään tuollaista vahvaa, lyhytkestoisempaa juoksemista. Kun viime vuonna juoksin elämäni ensimmäisen (ja tähän mennessä ainoan) kympin kisan 46 minuuttiin, en ollut vielä treenannut pitkää matkaa. Lisäksi harrastin suht aktiivisesti muitakin lajeja, jotka varmaan tukevat lyhyen matkan juoksemista. Täällä vaihdossa lähestulkoon kaikki oheislajit ovat jääneet treeniohjelman ulkopuolelle. Harmi sinänsä, sillä niistä olisi varmasti hyötyä!

Ainakin jalkani olivat viime viikon jäljiltä maanantaina siinä kunnossa, että jotain on tullut tehtyä. "Rennompi" treeniviikko ei kyllä tosiaan tuntunut kovin rennolta - kroppani kun ei ole tottunut nopeatempoiseen urheiluun. Jalkojen lisäksi myös käsien ja keskivartalon lihakset olivat aivan jumissa monta päivää viikonlopun jälkeen. Tämän viikon treenit, joista kerron tarkemmin tuonnempana, ovat olleet aikamoista suossa rämpimistä, sillä jaloissa ei tunnu olevan yhtään voimaa. Toivottavasti tämä johtuu vain viikonlopun treeneistä ja menee ohi parin lepopäivän aikana. Note to self: ei futsalia tai mutajuoksua pari päivää ennen maratonia!

Mutajuoksu esteineen sai kaikki lihakset töihin! Kuva täältä
Kahdeksas treeniviikko on jo pyörähtänyt käyntiin, ja nyt alkaa olla aika kääntää katseet siihen varsinaiseen maratoniin ja viimeisten viikkojen valmistautumiseen. Siitä kuitenkin lisää ensi kerralla. Silloin aion kirjoitella kattavan postauksen siitä, mitä seikkoja tulee ottaa huomioon kolme viikkoa ennen 42 kilometrin koitosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti