keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Matkalla Müncheniin, viikko 7


Viimeisiä viedään!!! Viime viikko oli jo toinen palautteleva viikkoni, maraton koittaakin jo tuota pikaa. Toisella palautteluviikolla oli tarkoitus juosta 50-75% normaalin treeniviikon juoksumäärästä (n. 33-48 km). Maratonvauhtia ei kannata ohjeiden mukaan ylittää ja viimeinen pitkä lenkki kannattaa juosta tällä viikolla n. 50-60% pituisena normaalista (n. 13-15 km). Muodostin treeniviikkoni suunnilleen näiden ohjeiden mukaan. Otetaan pieni katsaus viime viikon treeneihin:

Maanantai:
Vatsatreeni 20 min

Tiistai:
Kevyt PK 50 min, 8,77 km, KS 148, MS 161, 5:42 min/km, 10,52 km/h

Keskiviikko:
Kisavauhtinen PK 60 min, 11,40 km, KS 161, MS 173, 5:16 min/km, 11,40 km/h

Torstai:
Lepo

Perjantai:
Kevyt PK 30 min (vika 5 min reippaampaa tahtia), 5,24 km, KS 149, MS 166, 5:43 min/km, 10,48 km/h
Kehonpainotreeni 40 min

Lauantai:
Lepo
(Kevyt kävely 1 h)

Sunnuntai:
Pitkä PK 90 min, 15,76 km, KS 152, MS 167, 5:43 min/km, 10,51 km/h

Kilometrejä kertyi siis n. 41.


Maanantaina pidin juoksuttoman päivän. Tiistaina lähdin juoksemaan kevyttä, n. 40-60 minuutin mittaista lenkkiä fiiliksen mukaan. Tämän lenkin mainitsinkin jo ohimennen aikaisemmassa kirjoituksessani. Lähdin matkaan ilman mitään vauhtitavoitteita, vain upeasta ilmasta ja luonnosta nautiskellen. Kävin kääntymässä Lammassaaressa ja lopetin juoksun 50 minuutin jälkeen, kun juoksu ei enää tuntunut niin mukavalta ja kevyeltä. Tiistain lenkki oli ihanan rento ja nautinnollinen - saavutin kunnon flow-tilan enkä edes huomannut juoksevani. Niin kaunis ilta ja upea Lammassaari. Kyllä nämä nautiskelulenkit välillä tekevät tosi hyvää :)


Keskiviikkona juoksin 60 minuuttia kisavauhtia. Jaloista löytyi hyvin voimaa ja vauhti nousi vähän tavoiteltua (5:20 min/km) nopeammaksi (5:16 min/km). Hyvältä tuntui, muttei tosiaankaan niin kevyeltä, että tuota vauhtia 42 kilometriä porskutettaisiin tuosta vaan. Vähän siis vielä hakusessa se todellinen kisavauhti - selvinnee varmaankin vasta sunnuntaina.


Torstaina lepäilin ja perjantaina kävin kevyellä puolen tunnin lenkillä. Sää oli taas sitä luokkaa, että puolen tunnin juoksu oli pelkkää kiusantekoa. Olisi tehnyt mieli juosta pidempikin lenkki, mutta piti jarrutella, jotta viikon pitkiksellekin jäisi vielä voimia. Lenkki oli kevyttä hölkkää, mutta viimeiset 5 minuuttia vedin vähän kovempaa, 5:05 min/km tahtia.Lauantai oli kunnon lepo- ja tankkauspäivä. Pidin pienet kandikahvittelut, söin hyvin ja menin illalla vielä elokuviin. Herkuteltuakin tuli aika paljon, mutta olipahan sitten energiaa sunnuntain pitkälle lenkille ;) Sunnuntaina kävin vikan kerran pitkällä lenkillä, tällä kertaa 90 minuuttia kevyttä vauhtia. Meno tuntui tosi hyvältä, kun maltoin pitää vauhdin matalana.Semmoinen viikko siis takana. Onnistuin pysymään suunnitelmissani aika hyvin eikä viikosta tullut liian raskas. Aika kevyttä vauhtia mentiin läpi viikon, vielä ois hyvä testailla maratonvauhtia pari päivää ennen kisaa. Huomenna ois siis lähtö kohti Münchenia! Vatsassa lepattelee jo perhosia ja on vaikea sanoa, mitä odottaa. Kivaa kuitenkin päästä juoksemaan kunnolla taas pitkästä aikaa :) Yritän saada kirjoitetuksi viime hetken tunnelmia Saksasta kännykän blogger-sovelluksella mutten lupaa mitään. Instagramia päivittelen kuitenkin takuuvarmasti läpi matkan. Enää alle neljä päivää h-hetkeen, hui!

18 kommenttia:

 1. Tsemppiä matkaan! Hyvin sä vedät :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä Müncheniin! :) Nauti kisareissusta ja kv. tunnelmasta, niissä on aina sitä jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia sulle! :) joo yritetään nauttia ja olla stressaamatta siitä tuloksesta. Tapahtumat on niin parhaita!

   Poista
 3. Hui, joko se tulee! Mahtavaa juoksua, nauti joka askeleesta :) täällä ollaan peukut pystyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja nyt onkin jo kisa-aamu kun ehdin näitä lukemaan! Aika menee niin nopeesti. Kiitoksia sulle Salla, yritetään nauttia :)

   Poista
 4. Onneks olkoon hei kandista ja hyvaa matkaa Saksaan! :)

  VastaaPoista
 5. Oikein paljon tsemppiä matkaan! Täällä jo innolla odotellaan päivityksiä! hyvin se tulee menemään! :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anu! :) nyt rupee itseäänkin jo jännittämään aika kovin!!

   Poista
 6. Katjuuu, tsemppiä juoksuun!! Muista: rentous ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos muistutuksesta Hanna! Koitetaan pitää mielessä ;)

   Poista
 7. Hurjasti tsemppiä Katju! Jännitän sun puolesta peukut ja varpaat pystyssä! Toivotaan mukavaa säätä Müncheniin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenni!! :) sää ei näytä kovin hyvältä mut eiköhän tuollakin pystytä juoksemaan ;)

   Poista