torstai 29. tammikuuta 2015

Pari päivää lepoa, tankkausta ja kehonhuoltoa

Kuten tuossa jo viimeksi kirjoittelinkin, varasin tiistaiksi hieronta-ajan Unisportilta. 45 minuutin hieronnassa avattiin huolella tosi jumiutuneet pohkeet (lähinnä sen kipeän säären/pohkeen takia) ja hierottiin ennaltaehkäisten myös hieman kireät etureidet ja se kuuluisa syypää juoksijanpolveen: IT-jänne. Etenkin pohkeiden hieronta teki ihan superkipeää, mutta hyvää. Hieroja kehotti mua käymään hieronnassa nyt vähintään muutaman kerran kuussa parin kuun ajan - mielellään viikoittain - jotta jumiutuneet lihakset myös oikeasti aukeaisivat. Se nostaisi myös jalkojen suorituskykyä ja juoksuvauhtia. Yhdestä satunnaisesta hierontakerrasta ei vielä ole juurikaan hyötyä. Pitää vielä miettiä, raaskinko opiskelijabudjetilla sijoittamaan noin paljon rahaa hierontaan, vaikka Unisportin hinta 45 minuutille onkin suht halpa 30 €. Onneksi siskoni Liinu ja serkkuni Kiia opiskelevat fyssareiksi ja ovat koulussaan opiskelleet hieronnan pääperiaatteita: ehkä voisin korvata osan varsinaisista hierojakäynneistä heidän käsittelyllään ;)

Hyvä sijoitus - jalat toipuvat huomattavasti nopeammin :)

Hieronnan jälkeen vetäisin taas ne uudet kompressiosäärystimet jalkaani (olen aivan rakastunut niiden palauttavaan vaikutukseen - ne todella toimivat!!!), ja pidin niitä vielä eilisenkin päivän jalassa. Eilen pidin totaalisen lepopäivän: kävin kivan sijaisuuspäivän jälkeen syömässä kunnolla, rentoutumassa leffassa ja moikkaamassa kavereita. Syötyä on tullut näinä lepopäivinä myös erittäin runsaasti.



Jo parin lepopäivän vaikutukset ulottuvat tukkoisiin jalkoihin ja tyhjiin akkuihin. Tänään kävin kevyellä aamulenkillä testaamassa jalkojen tuntemusta, ja ne ovat kuin uudesti syntyneet - kuten koko muukin kroppa. Joskus kannattaa malttaa ottaa iisisti :) Näillä energioilla jaksan vetää vielä iltatreeninkin!

Käytkö itse usein hierojalla? Miten muuten otat kropan hyvinvoinnin huomioon treenatessasi? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti