torstai 16. huhtikuuta 2015

Uusia lenkkimaisemia Helsingissä
Heipsan, täällä kirjoittelee muuttamisen takia kiireinen ja koulujutuista stressaantunut Katju. Olen nyt siis suunnilleen kotoutunut uuteen asuntooni. Muutin pari viikkoa sitten Helsingin sisällä vähän lähemmäs keskustaa ja kulunut kuukausi on vierähtänyt lähinnä muuttoon liittyvien käytännön asioiden parissa - eikä loppua näy. Vielä pitäisi jostain hankkia esimerkiksi sohva, ja sänkykin saadaan vasta toukokuun puolella. Tämä kuukausi menee muuttolaatikoiden keskellä vuodesohvalla nukkuen ja keittiön pöydän ääressä kandia kirjoitellen, raivostuttavaa! Kyllä tää tästä vielä kodiksi muuttuu...

Muuttamisessa on kuitenkin yksi erittäin mahtava juttu: pääsee tutustumaan uusiin lenkkimaastoihin!!! Juokseminen onkin lempparitapani tutustua uuteen elinympäristöön tai kaupunkiin: pääsee hyvin kartalle ja näkee enemmän kuin kävellen. Nykyinen kotini sijaitsee ihanteellisella paikalla sen suhteen, että tässä on lähellä paljon lenkkipolkuja ja tästä toisaalta pääsee lähtemään tosi kätevästi moneen suuntaan ympäri Helsinkiä. Olen nyt juoksennellut täällä reilun viikon ja käynyt läpi vasta pienen murto-osan kaikista niistä mahdollisista reiteistä, joita pääsen täältä käsin kiertämään. Tässä kuitenkin muutamia lemppareitani:


1. Käpylän, Kumpulan ja Vallilan puistoalueet

Laajoja nurmialueita, lukuisia pieniä polkuja, kauniita vanhoja puutaloja sekä vähitellen kevääseen herääviä siirtolapuutarhoja. Luontoa keskellä Helsinkiä. Ihan huippua ja kesän saapuessa menee varmasti vaan parempaan suuntaan!
2. Olympiastadionin ympäristö

Olympiastadionin ympäri kulkee kivoja polkuja ja pururatoja, mutta parasta on kuitenkin Eläintarhan kenttä, jossa saa helposti tehtyä vetotreenejä. Kämpältäni kestää juosta kentälle n. 10 minuuttia, mikä toimii hyvin treenin alku- ja loppulämpönä - ihanteellinen sijainti siis.


3. Vanhakaupunki ja Hermannin ranta

Kauniiseen Vanhaankaupunkiinkin on matkaa juosten vain muutama kilometri ja sieltä matka takaisin vehreää Hermannin ja Toukolan rantareittejä pitkin muodostaa kivan kymmenisen kilometrin lenkin, jolla maisemat vaihtelevat maaseudun, merenrannan ja vilkkaan kaupungin välillä.4. Rantareitti Kruununhaasta Meilahteen

Säästin parhaan vikaksi ;) Juostiin viime lauantaina, kevään lämpimimpänä päivänä so far, Ruusun kanssa parin tunnin lenkki Helsingin rantoja pitkin aina Kruununhaasta Katajanokan, Kaivopuiston ja Hietalahden kautta Meilahteen saakka. Reitillä oli ihan uskomattoman kauniita maisemia ja vaihtelevia maastoja mukulakivipäällysteisestä kauppatorista Hietsun merenrantapolkuihin. Ja huhhuh sitä ihmisten määrää, joka oli aurinkoisena lauantaina lähtenyt ulos reippailemaan ja nautiskelemaan! Hymyssä suin sai taivaltaa koko parinkymmenen kilometrin matkan. Tähän reittiin tuskin kyllästyy ihan heti :)Semmoisia uusia reittejä oon täältä bongaillut. Helsinki tarjoaa kyllä paljon vaihtoehtoja lenkkeilylle ja ulkoilulle yleensäkin, vaikkei niitä Salon kunnollisia metsäpolkuja löydykään. Täältä eivät reitit kuitenkaan ihan heti lopu kesken. Mitkä ovat omat lempireittisi pk-seudulla, jos tällä suunnalla asustelet? :)

P.S. Enää tasan kuukausi Helsinki City Runiin - vastahan tässä on Barcelonasta toivuttu! Aika rientää!!

4 kommenttia:

 1. Ihania lenkkimaisemia! :) Mä oon kaverin kanssa juossut pitkiksiä niin, että ollaan juostu tota Vantaanjokea pitkin Vanhankaupungin lahdelle ja välillä kierretty se koko Vanhankaupungin selkä. Tosi kivoja reittejä, etenkin kesällä :)! Sulla on kyllä hyvä sijainti, tosta pääsee myös keskuspuistoon nopeasti.

  Omat suosikit kiertää veden äärellä, mutta nykyisin harvemmin pääsen enää niin lähelle, ellen lähde töistä. Siksipä on pitänyt tyytyä muihin vaihtoehtoihin, mutta onneksi löysin taas uusia hiekkateitä läheltä kotiani, ettei tarvitse ainakaan asfaltilla juosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa upealta reitiltä toi Vantaanjoki! :) En ole ennen juossut Vanhassakaupungissa mut vitsit siellä oli nättiä!! Keskuspuisto kuuluu myös omiin suosikkeihini - sinne pääsi aika kätevästi myös Kannelmäestä Pirkkolan kautta :) Se hyvä täällä pk-seudulla tosiaan on, että uusia reittejä löytää aina!! Hyvää viikonloppua sulle Hanna!

   Poista
 2. Olen samaa mieltä, että elinympäristöään on parasta juosta tutuksi. Turussa asuvana en voi pk-seudun lenkkejä kommentoida, mutta täälläkin on mahtava huomata, että valinnanvaraa riittää loputtomiin. Ja jos seutuja kulkee myöhemmin autolla, katselee ympärilleen ja ajattelee, että tuolla juoksin silloin ja silloin, se oli semmonen ja semmonen juoksu, ja niin edelleen. Muiden paikkakuntien juoksukisat ovatkin myös juuri tästä syystä mahtavia, uudesta kaupungista näkee juosten paljon enemmän - ja paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku on myös niin ihana kaupunki että siellä varmana löytyy upeita lenkkimaisemia! Itse oon tosiaan Salosta kotoisin ja sisko sekä monet kaverit asuu Turussa, joten siellä olisi kiva (ja helppo!) käydä joskus juoksemassa :) Olen kyllä ihan samaa mieltä, sen takia tykkäänkin juosta maratoneja ulkomailla. Näkee uuden kaupungin nähtävyydet kätevästi siinä samalla ;)

   Poista